Iz mrtvačkog sanduka na crveni tepih: Održana premijera domaćeg filma „Ključ“ (FOTO/VIDEO)

23.02.2022

06:30

0

Autor: Dejan Ćirić

Producentkinja ovog ostvarenja Milenija Perišić je uradila nešto što se do sada nije dogodilo na ovakvim manifestacijama u Beogradu

Iz mrtvačkog sanduka na crveni tepih: Održana premijera domaćeg filma „Ključ“ (FOTO/VIDEO)
kljuc_premijera_22022022_0046 - Copyright Premijera filma "Ključ" ATA Images/Mateja Stanisavljević

Svečana premijera najnovijeg domaćeg filma “Ključ” reditelja Marka Sopića, održana je sinoć u Velikoj sali Kombank dvorane u Beogradu u prisustvu autorske i glumačke ekipe, koja se poklonila na kraju projekcije, uz veliki aplauz.

Glavne uloge u filmu tumače Sonja Kolačarić, Radivoje Raša Bukvić i Branimir Bane Popović, a uz njih su u važnim, pratećim ulogama nastupili Ljubomir Bandović, Džek Dimić, Isidora Građanin, Jelica Kovačević, Mirko Vlahović, Rastko Janković, Aleksandar Lazić i Milica Stefanović. Jednu od svojih poslednjih uloga u ovom filmu ostvario je glumac Boris Komnenić.

Premijera filma "Ključ" ATA Images/Mateja Stanisavljević
 

Veliki broj značajnih ličnosti iz sveta dramske umetnosti okupio se sinoć da podrži svoje kolege, a zanimljivo je da manju ulogu u filmu ima i pevačica benda “Neverne bebe” Tijana Sretković, a i ta grupa se pojavljuje u jednoj sceni.

Producentkinja ovog filma Milenija Perišić je uradila nešto što se do sada nije dogodilo na ovakvim manifestacijama u Beogradu i izazvala nesvakidašnju, pomalo morbidnu scenu jer je na premijeru došla u crnom mrtvačkom sanduku, iz kog je direktno izašla na crveni tepih ispred Kombank dvorane.  

Milenija Perišić na premijeri filma "Ključ" Tanjug/Rade Prelić
 

Novi akcioni triler predstavlja srpski odgovor na čuveni roman “Da Vinčijev kod” Dena Brauna, kao i na njegove nastavke “Anđeli i demoni” i “Izgubljeni simbol”.

Milenija Perišić na premijeri filma "Ključ" Tanjug/Rade Prelić
 

“Ključ” Marka Sopića, poznatog po komercijalnom ostvarenju “Ekipa”, sniman je tokom 2019. godine i bio je delimično spreman za premijeru 2020. godine. Ipak, pandemija je poremetila sve planove, tako da je konačno posle dve godine čekanja, napeta filmska priča stigla pred domaću publiku i od 24. februara “Ključ” kreće u redovnu distribuciju širom zemlje, a kasnije i u regionu.

Premijera filma "Ključ" ATA Images/Mateja Stanisavljević
 

Intrigantna tema stavlja u fokus krvavu borbu za veoma vrednu Vizantijsku relikviju - Konstantinovo blago, zaostavštinu Despota Stefana.

Tu svetu relikviju, koja predstavlja simbol vrhunske moći, želi da poseduje tajna organizacija katoličke crkve i za taj zadatak angažuje veoma okrutnog mafijaškog šefa (Branimir Popović) i njegovu ekipu, a takođe aktivira svoje ljude koji se nalaze u svim važnim strukturama društva i sistema, što naravno podrazumeva i policiju.

Osveženje filma je to što je, za promenu, glavni junak žena, a poznato je da se to ne dešava često u domaćoj kinematografiji.

Glavna junakinja Vera, iznenada dolazi u centar te borbe oko potrage mističnog ključa, u čemu dovodi u ozbiljnu i smrtonosnu opasnost drage ljude oko sebe, gde spada i blizak prijatelj i kolega i povremeni ljubavnik.

Premijera filma "Ključ" ATA Images/Mateja Stanisavljević
 

Ona je profesorka istorije umetnosti na Filozofskom fakultetu u Beogradu, tema relikvija veoma joj je bliska, a glavni zaplet kreće nakon njenog povratka iz Crne Gore sa sahrane dede, koji je izgleda imao veze sa onim što želi crkva.

Njen život se munjevito menja jer zatiče stan u haosu zbog misteriozne provale, postaje meta mafije, prate je dva korumpirana inspektora, a oko nje se dešavaju veoma brutalna ubistva. Jedina nada leži u pojavi možda zaštitnika Nenada, koji motri na nju, kao Vitez Reda Zmaja, i on predstavlja pravu enigmu filma, jer je nejasno da li je na strani dobra ili zla.

Veoma surova i sirova bitka za sveto istorijsko blago dešava se u centru Beograda, u lepotama Kotora, na Zlatiboru, u šumama Durmitora, u sladostrasti intime, u hedonizmu noćnih klubova, u manastiru Manasija.

Premijera filma "Ključ" ATA Images/Mateja Stanisavljević
 

Uspešna premijera filma iznedrila je dugotrajan aplauz zadovoljne publike, a ovaj komercijalan projekat čiji je cilj da dostigne što veću gledanost, snimljen je po vrhunskim produkcionim standardima, na nivou velikih evropskih filmova.

Akcioni triler "Ključ" jasno se obraća ciljnoj grupi koja voli scene obračuna vatrenim oružjem, spektakle u vidu jurnjave kolima, opasne misterije, fatalne lepotice, hrabre sekvence začinjene slobodnijim erotičnim prizorima, i onima kojima ne smeta nepregledna količina nasilja ili gomilanje ubistava.

Scenario su napisali književnica poznata po trilerima Bojana Ðoković i dramaturg Miladin Ševarlić, a u ekipi filma su još direktor fotografije Aleksandar Jakonić, kompozitor muzike Nikola Burovac, producentkinja Milenija Perišić, dok izvršnu produkciju potpisuje kuća “Film Star”.

Premijera filma "Ključ" ATA Images/Mateja Stanisavljević
 

Verovatno je najveći glumački adut filma i mamac za publiku je glumac Radivoje Raša Bukvić, koji nije prisustvovao premijeri, a koga smo nedavno gledali u uspešnoj drugoj sezoni serije “Besa”, a ove godine ga očekuje i premijera domaćeg krimi filma “Trag divljači”, debitantskom projektu Nenada Pavlovića.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike