Vetar u leđa za večito zapostavljene novosadske filmadžije: „Heroji radničke klase“ premijerno prikazani na Berlinalu

17.02.2022

16:15

0

Autor: Dejan Ćirić

Nacionalna premijera filma biće održana na predstojećem 50. FEST-u, 4. marta

Vetar u leđa za večito zapostavljene novosadske filmadžije: „Heroji radničke klase“ premijerno prikazani na Berlinalu
HEROJI RADNIČKE KLASE - Boris Isaković_Foto Altertise produkcija (3) - Copyright Jasna Đuričić u filmu "Heroji radničke klase" Promo/Altertise produkcija

Heroji radničke klase“, film nastao uz podršku Filmskog centra Srbije, imao je svetsku premijeru 15. februara u okviru programa „Panorama“ Berlinskog filmskog festivala.

„Heroji radničke klase“, u kome glavnu ulogu tumači Jasna Đuričić, donose priču o grupi ilegalnih građevinskih radnika koji, ostavljeni bez novca i osnovnih prava, pokušavaju da se suprotstave svojim šefovima. Nakon premijerne projekcije kojoj je ispred ekipe prisustvovao scenarista Ivan Knežević, film će u Berlinu biti prikazan u još nekoliko termina (18, 19. i 20. februar).

Nacionalna premijera filma biće održana na predstojećem 50. FEST-u, 4. marta 2022. godine.

Film "Heroji radničke klase" Promo/Altertise produkcija
 

Scenarista Ivan Knežević je u izjavi za sajt Filmskog centra Srbije preneo delić berlinske atmosfere:

- Svetska premijera „Heroja radničke klase“ održana je pred punom prvom salom berlinskog Zoo Palasta. Punom, doduše, do pola, jer tako nalažu rigorozne kovid mere. I pored toga, atmosfera je bila odlična. Publika se prvo smejala, onda nervozno kikotala, i na kraju ćutala u neverici. Upravo rezultat koji smo očekivali! Reakcije su odlične, kritike povoljne, i mislim da ekipa, na čelu sa Milošem Pušićem, ima na šta da bude ponosna. Veliki trijumf za nas lično, a i veliki vetar u leđa za večito zapostavljene novosadske filmadžije – izjavio je Knežević.

Boris Isaković u filmu "Heroji radničke klase" Promo/Altertise produkcija
 

Pored Jasne Đuričić, koja je nedavno za ulogu u fimu „Quo Vadis, Aida?“ proglašena za najbolju evropsku glumicu, u „Herojima radničke klase“ glume Boris Isaković, Predrag Momčilović, Stefan Beronja Cile, Aleksandar Đurica, Mihajlo Badža Pleskonjić, Bojana Milanović, Ervin Hadžimurtezić, Filip Đurić, Peđa Marjanović, Marko Vasiljević i drugi.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike