Dejvid Linč dobio ulogu kod slavnog holivudskog reditelja

05.02.2022

12:30

0

Poznat po svom nadrealnom pristupu on je 2017. godine izjavio da više neće snimati filmove. U međuvremenu je nastao sjajan dokumentarac o njegovoj umetnosti, a prilično je aktivan na Instagramu

Dejvid Linč dobio ulogu kod slavnog holivudskog reditelja
Dejvid Linč - Copyright Profimedia

Reditelj Dejvid Linč dobio je ulogu u filmu “The Fablemans” slavnog holivudskog reditelja Stivena Spilberga. Ovu vest preneli su vodeći svetski mediji koji se bave filmom.  

Profimedia
 

Poznati režiser Stiven Spilberg snima film zasnovan na vlastitom detinjstvu, a koju ulogu je tačno namenio Dejvidu Linču, još se čuva u tajnosti.

Spilberg i Linč ranije nisu sarađivali, a Linču, jednom od najuticajnijih režisera avangardne kinematografije, nije prvi put da glumi. Pojavio se i u “Tvin Piksu” seriji koju je režirao i koja je zauvek promenila istoriju televizije.

Dejvid Linč je 2017. godine izjavio da neće više snimati filmove u međuvremenu je nastao sjajan dokumentarac o njemu u kojem objašnjava svoj pristup umetnosti. Takođe aktivan je i  na Instagramu.

Sada svi iščekuju da ga vide u novoj ulozi.

Nije dostupno mnogo detalja o zapletu novog filma Spilberga, osim što će se fokusirati na glavnog junaka, dete i kasnije tinejdžera, koji se neće zvati Stiven. Živeće u Feniksu u Arizoni, gde je Spilberg živeo krajem 1950-ih i početkom 1960-ih. Kako pišu mediji, priča će preneti njegov odnos sa roditeljima koji je inače bio česta tema ili polazna tačka u mnogim rediteljevim filmovima dosad.

Profimedia
 

Spilberg je često govorio o godinama odrastanja u kojima se suočavao sa antisemitizmom, dok je snimao kućne i avanturističke filmove koristeći očevu 8-milimetarsku kameru.

Poznato je da se Spilbergova porodica preselila u Kaliforniju dok je još bio u srednjoj školi, kasnije su se roditelji razveli, a filmski stvaralac preselio se kod oca. Javno je govorio o tome kako je držao majku na pijedestalu, ali je imao zategnut odnos sa ocem, odnos koji će na neki način preneti u filmove od “E.T .”, “Uhvati me ako možeš” i “Kuka”.

U njegovim filmovima, roditelji (često očevi) se opiru, odsutni su i ignorišu svoju decu. Osim toga, protagonisti njegovih filmova često dolaze iz porodice s razvedenim roditeljima, što je takođe prisutno u pomenutim ostvarenjima.

Stiven Spilberg je trenutno aktuelan sa rimejkom mjuzikla “Priča sa zapadne strane” koji je osvojio ovogodišnjeg Zlatnog globusa.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike