Objavljen prvi trejler za "Leto kada sam naučila da letim": Film od kojeg ćete se istopiti (VIDEO)

15.01.2022

12:00

0

Ako ste zaboravili kako izgleda letovanje sa društvom kao i prvi poljubac, vreme je da se podsetite

Objavljen prvi trejler za "Leto kada sam naučila da letim":  Film od kojeg ćete se istopiti (VIDEO)
Copyright Žarko Laušević i Luka Bajto Promo/Glorija Lizde

Objavljen je prvi trejler za film „Leto kad sam naučila da letim“, koji je sniman u Beogradu i na Hvaru.

"Leto kada sam naučila da letim" je prvi film Raše Andrića posle filma "Kad porastem biću kengur", koji je kao i njegovi prethodni filmovi "Munje" i "Tri palme za dve bitange i ribicu", stekao kultni status.

Kadar sa snimanja filma Promo/Glorija Lizde
 

Ovaj film je jedan od retkih sadržaja namenjenih prvenstveno deci, a zbog višeslojne priče i značenja, ovo ostvarenje zajedno mogu da gledaju ćerke, mame i bake.

U pitanju je vedra i duhovita priča koja budi najlepše emocije, koja prati dvanaestogodišnju Sofiju, pred kojom je naizgled dosadno letovanje sa dve bake. Ipak, nova prijateljstva, prvi poljubac i pomirenje sa otuđenom porodicom pretvaraju to leto na idiličnom jadranskom ostrvu u neprocenjivo i nezaboravno iskustvo.

Klara Hrvanović Promo/Glorija Lizde
 

Glavnu ulogu tumači talentovana mlada glumica Klara Hrvanović, a podršku su joj pružile iskusne kolege Olga Odanović i Žarko Laušević, kao i splitska glumica Snježana Sinovčić.

U filmu se u ulozi Sofijinih rođaka pojavljuju i mladi glumci Luka Bajto i Ema Rogić.

“Leto kada sam naučila da letim” je adaptacija istoimene knjige Jasminke Petrović, jedne od najznačajnijih domaćih spisateljica za decu i mlade, koja je osvojila veliki broj priznanja za dečju literaturu.

– Nekoliko puta sam bila na snimanju i uvek sam imala isti utisak: „Kakva sjajna ekipa!“ Atmosfera je bila radna, stvaralačka i pozitivna. U komunikaciji je postojala briga za drugog, i to mi se naročito dopalo. Srećna sam i duboko zahvalna što tako divne osobe oživljavaju moje junake. I kao što čika Duško Radović kaže: “Sve što leti, htelo bi da leti! Neka leti, i treba da leti!” – izjavila je Jasminka Petrović.

Film se realizuje u koprodukciji Sense Production (Srbija), Kinorama (Hrvatska), Art Fest (Bugarska) i Silverart (Slovačka), uz podršku nacionalnih fondova i pan-evropskih fondova Kreativna Evropa i Eurimaž.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike