Putovanje kroz prostor i vreme i susret sa Milutinom Milankovićem: Izložba „Vreme i vaseljena“ u Novom Sadu (FOTO)

14.01.2022

07:45

0

Izložba predstavlja čitavu ideju "Dočeka" u jednom događaju, posredstvom inovativne 3D maping tehnologije i analognih likovnih elemenata u vidu skulptura i instalacija

Putovanje kroz prostor i vreme i susret sa Milutinom Milankovićem: Izložba „Vreme i vaseljena“ u Novom Sadu (FOTO)
Tan2022-1-13_185245840_5 - Copyright Izložba "Vreme i vaseljena" Tanjug/Dario Konstantinović

Ministarka kulture i informisanja Maja Gojković otvorila je izložbu "Vreme i vaseljena" u Studiju M, koji je prvi u nizu događaja obeležavanja ulaska Novog Sada u godinu Evropske prestonice kulture.

- Naše putovanje od te prve ideje i zamisli da ovaj grad ponese tako prestižnu titulu do današnjeg dana zaista je bilo izazovno. Danas, kada nastavljamo to uzbudljivo putovanje kroz kulturne različitosti koje su spojene u našoj, ujedno i Evropskoj prestonici kulture, pred nama je jedna posebna izložba koja na umetnički način donosi jedno novo putovanje - rekla je ministarka Gojković.

Maja Gojković, otvaranje izložbe "Vreme i vaseljena" Tanjug/Dario Konstantinović
 

Ona je istakla da se prelaskom u novu godinu nadamo boljem i uspešnijem vremenu.

- Zato je ova izložba o vremenu početak obeležavanja priče o srpskoj istoriji u okviru Evroopske prestonice kulture - kazala je Gojkovićeva.

Izložba "Vreme i vaseljena" Tanjug/Dario Konstantinović
 

Multimedijalna izložba "Vreme i vaseljena", koju je autor dr Dušan Jovović opisao kao priliku za putovanje kroz prostor i vreme u kojoj se posetioci susreću sa Milutinom Milankovićem i njegovim poimanjem vremena, organizovana je uz podršku Pokrajinske vlade.

Izložba "Vreme i vaseljena" Tanjug/Dario Konstantinović
 

- Izložbe poput ove koje su pred nama su svakako pobeda svetlosti nad tamom i zato njen autor i svi koji su učestvovali u pripremi i realizaciji zaslužuju najiskrenije čestitke - rekao je predsednik Vlade AP Vojvodine Igor Mirović.

Izložba "Vreme i vaseljena" Tanjug/Dario Konstantinović
 

Izložba "Vreme i vaseljena" predstavlja čitavu ideju "Dočeka" u jednom događaju, posredstvom inovativne 3D maping tehnologije i analognih likovnih elemenata u vidu skulptura i instalacija.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike