Premijera u Reflektor teatru: “Betmen Robin Beograd” u sudaru generacija X i Z

11.01.2022

10:35

0

Isti grad, ali ni nalik na sebe, od pre. Jednak samo po tome što i dalje jede svoju decu i sve njihove revolucije u pokušaju.

Premijera u Reflektor teatru: “Betmen Robin Beograd” u sudaru generacija X i Z
IMG_3092 - Copyright Predstava "Betmen Robin Beograd" Foto Promo/Luka Palić

Sa glumcima s kojim sarađuje veoma dugo, Jelena Bogavac je izrežirala neobičnu scensku studiju sudara generacije X sa generacijom Z.

Predstava "Betmen Robin Beograd" je komad o susretu dve generacije mladih, u Beogradu devedesetih i Beogradu danas. Generaciju koja je bila mlada devedesetih, zamenila su njiihova već odrasla deca.

Predstava "Betmen Robin Beograd" Foto Promo/Luka Palić
 

Obe generacije bave se pitanjima pravde, pobune, herojstva i super-herojstva.

Obe generacije žele slobodu. Obe genercije žele novac, da je kupe. Obe generacije pronalaze svoje strategije preživljavanja. Strategije su različite, ali jednako pogrešne. Kao i Beograd.

Predstava je nastala po romanima „Betmen nad Zvezadrom“ (1996) i „Robin sa Krsta“ (2020), koje je autorka dramaturški ukrstila, adaptirala i prevela na jezik postdramskog pozorišta.

Premijera će biti izvedena 15. januara, u 20 časova, na Sceni Reflektor teatra u Dorćol Platzu, a reprizna izvođenja su zakazana za 24. januar, 10. februar i 2. mart.

Predstava je delimično finansirana novcem prikupljenim kroz kampanju Reflektor teatra „Više od publike“.

U toj kampanji, producenti postali su građani i građanke, koji su dobrovoljnim donacijama, obezbedili sredstva da se ova predstava opremi.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike