Sloboda Mićalović, Milena Radulović i Milan Marić u komadu “Alisa u zemlji strahova”: Nova predstava u JDP

08.01.2022

10:01

0

Ovo će biti jedina pozorišna premijera tokom januara u beogradskim teatrima

Sloboda Mićalović, Milena Radulović i Milan Marić u komadu “Alisa u zemlji strahova”: Nova predstava u JDP
Alisa u zemlji strahova 1 - Copyright Probe za predstavu "Alisa u zemlji strahova" Promo/JDP

Premijera drame “Alisa u zemlji strahova” Eve Mahkovic u režiji Aleksandra Popovskog, biće održana 15. januara na Velikoj sceni “Ljuba Tadić” Jugoslovenskog dramskog pozorišta (JDP).

Najnovija predstava bila je planirana da se izvede pred kraj prethodne kalendarske godine - 22. decembra, ali je iznenada odložena za početak 2022, i to će biti jedina pozorišna premijera tokom januara u beogradskim teatrima.

Probe za predstavu "Alisa u zemlji strahova" Promo/JDP
 

JDP će za kratko vreme imati tri premijere u sezoni 2021/2022, posle koprodukcije sa Slovenijom “Te noći sam je video”, prema romanu Draga Jančara, u režiji Janeza Pipana, i drame “Beograd - Zagreb via Sarajevo” Jelice Zupanc, reditelja Gorčina Stojanovića.

U režiji gosta iz Makedonije Aleksandra Popovskog, predstava “Alisa u zemlji strahova” je inspirisana epizodama iz čuvene knjige “Alisa u zemlji čuda” (1865), Luisa Kerola.

Isti reditelj je realizovao komad “Alisa” 2005. godine, prema drami Biljane Srbljanović u Ateljeu 212, ali je tematika bila više okrenuta istinitoj priči koja se tiče čuvenog Stokholmskog sindroma.

Probe za predstavu "Alisa u zemlji strahova" Promo/JDP
 

Glavne uloge igraju Milena Radulović, Sloboda Mićalović, Milan Marić, Radovan Vujović, Nebojša Ljubišić, Denis Murić, Iva Stefanović, Tamara Šustić i Jovana Belović.

Reditelj Popovski je u Beogradu režirao pre 20 godina veoma uspešnu predstavu “Roberto Cuko” Bernar Mari Koltesa u Ateljeu 212, ruski klasik “Višnjik” A. P. Čehova na Velikoj sceni Narodnog pozorišta, dok je u JDP-u postavio “Metamorfoze” Ovidija, “Kandid” od Voltera, kao i Šekspirovog “Hamleta” (2016), gde je Nebojša Glogovac ostvario poslednju pozorišnu ulogu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike