Otvorena Digitalna čitaonica u Ateljeu 212: Provokativno tumačenje teatra

28.12.2021

15:00

0

U sklopu obeležavanja 65 godina pozorište predstavlja svoje umetničko nasleđe

Otvorena Digitalna čitaonica u Ateljeu 212: Provokativno tumačenje teatra
04 - Copyright Predstava "Pristanak" Promo/Boško Đorđević

U sklopu obeležavanja 65 godina postojanja Pozorišta Ateljea 212, otvorena je jedinstvena Digitalna čitaonica u okviru koje pozorište predstavlja svoje umetničko nasleđe.

Atelje 212 je od samih svojih početaka bio mesto koje je govorilo jezikom budućnosti i to ne samo kao mesto pozorišnih dešavanja, već i mesto otkrića novih tokova i trendova na kome je mlada publika nalazila prostor za novi, svoj, doživljaj pozorišta.

Promo / Atelje 212
 

Projekat digitlizacije celokupne Arhive pozorišta omogućava profesionalcima, studentima, pozorišnim stvaraocima,ali i širokoj javnosti uvid u celokupnu istoriju Ateljea 212, omogućiće zaštitu postojeće arhive i doprineće osavremenjavanju načina prezentovanja građe.

Na taj način, Atelje 212 će i dalje ostati mesto otkrića za novu generaciju naše buduće, verne publike, mesto koje nosi novo originalno i provokativno tumačenje pozorišta, uzbudljivo mesto koje poznaje duh vremena i kreira pozorište kao prostor jedinstvenog doživljaja, neuporedivog sa drugim sadržajima koji nas okružuju, poručuju iz Ateljea 212.

Google map
 

Ovaj projekat je nastao uz podršku Ministarstva kulture i informisanja  i uz stručnu pomoć Biblioteke grada Beograda.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike