"100 opakih žena u istoriji": Istinite priče o ženama previše odvažnim da bi im bilo dozvoljeno da žive

13.07.2021

10:47 >> 11:59

0

Hana Džuel vam zato predstavlja knjigu o neverovatnim ženama koje su bile suviše hrabre, sjajne, nekonvencionalne, politički svesne i suviše siromašne da

"100 opakih žena u istoriji": Istinite priče o ženama previše odvažnim da bi im bilo dozvoljeno da žive
Copyright Promo / Laguna

Hana Džuel je novinarka koja radi video-priloge za Vašington post. Pokriva oblasti kulture, politike i svakodnevnog života. Ovo je njena prva knjiga.

– Kad čujete ili pročitate nešto o malom broju žena koje je istorija zabeležila, teško je da se ne zapitate: zašto sve one izgledaju tako uštogljeno i ispravno? Istina je da se istoričari (uglavnom muškarci) uporno trude da zaglade stvarne pojedinosti iz njihovih života ili najčešće izostavljaju žene koje su narušavale predstavu o uzornoj ženi – kaže autorka romana “100 opakih žena u istoriji”.

Kako iz izdavačka kuće “Laguna” ističu, Hana Džuel vam zato predstavlja istinite priče o neverovatnim ženama – o ženama koje su bile suviše hrabre, sjajne, nekonvencionalne, politički svesne i suviše siromašne da bi dobile priznanje od svojih savremenika, sitnih duša. O ženama koje su smatrali previše opakim za svoje vreme, previše glasnim da bi bile priznate, previše smelim da bi bile plaćene za svoj rad i ponekad previše odvažnim da bi im bilo dozvoljeno da žive.

– Čitajte priče o njima i ogrejte se toplim, golicavim osećanjem koje potiče od toga što prvi put saznajete da je oduvek bilo žena koje “zabole” za sve živo. To je isto onako zadovoljavajuće kao katarzičan vrisak – mada manje uznemirava prijatelje i susede – poručuju iz “Lagune”.

Pročitajte još

“100 opakih žena u istoriji” Hane Džuel možete naći od srede 14. jula u svim Delfi knjižarama, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari delfi.rs, kao i na sajtu laguna.rs.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike