Vrh MUP „ubio“ inspektora da zaštite Belivuka: Šta je sve saznao u ubistvima Saleta Mutavog, advokata, karatiste, kumova…

27.07.2021

20:29

1

Autor: Lj. K.

Podrška vrha tadašnjeg MUP-a rezultirala je uništavanjem krunskih dokaza protiv Belivuka posle ubistva na šinama i oslobađajućom presudom za njega i Marka Miljkovića

24sedam

Radeći na istrazi ubistava advokata Miše Ognjanovića, Saleta Mutavog, karatiste na šinama, kumova  Luke Bojovića i Dejana Stojanovića Keke, pevačice Jelene Marjanović, inspektor policije Dejan Jović stavio je prst u oko vrhu srpske policije, koji je u to vreme, kako se sada ispostavlja, bio ispostava organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, okupljene oko crnogorskog „kavačkog“ klana.

Mural sa likom inspektora Jovića Printscreen/YouTube

Inspektor Jović radio je istragu ubistva vođe Partizanovih navijača Saleta Mutavog, ali kap u čaši prelila se kada je 2017. godine uhapsio Belivuka kao direktnog izvršioca likvidacije karatiste Vlastimira Miloševića na šinama, a Marka Miljkovića kao saizvršioca.

Pročitaje još

U međuvremenu je odbio da posle likvidacije Dragoslava Miloradovića, inače kuma Luke Bojovića, obavi pretres stana ubijenog bez naloga, a „zamerio“ se nadređenima i uviđajem u „Komitetu“, koji su jedne noći 2018. godine, osobe bliske Belivuku demolirale.

Pink/Printscreen/Pixabay

Podrška vrha tadašnjeg MUP-a rezultirala je uništavanjem krunskih dokaza protiv Veljka Belivuka posle ubistva Miloševića i oslobađajućom presudom za njega i Marka Miljkovića, koji će nakon toga, kako se sumnja, počiniti više grozomornih ubistava, praćenih strašnim mučenjem svojih suparnika i nezgodnih svedoka.

Da bi ga kriminalna grupa, kako su govorili, „ometlali“, tadašnji čelnici srpske policije spakovali su mu lažnu optužbu da je trgovao uticajem, a zatim ga, pomoću medija koje su držali na vezi, provukli kroz blato navodeći da je bio krtica „škaljarskog“ klana i Luke Bojovića u MUP.

Luka Bojović
Profimedia

Od strane pojedinaca iz vrha srpskog MUP-a, koji su unutar službe napravili paralelni sistem, stavljen u funkciju kriminalne grupe Veljka Belivuka, inspektor Jović bio je pod šestomesečnim permanentnim praćenjem i prisluškivanjem.

Istraga za trgovinu uticajem protiv njega je pokrenuta kada je nazvao kolegu na Zvezdari i rekao mu da prema njegovom komšiji, uhapšenom zbog nasilja u porodici, postupa prema zakonu.

Ubrzo je pokrenuta istraga, a slučaj je stigao i do suda, na kome je prošle godine pravosnažno oslobođen, kada je i preminuo od posledica korona virusa.

Advokat Veljko Delibašić, koji je bio Jovićev branilac, u izjavi za 24sedam kaže da je inspektor Dejan bio dva put proglašen za najboljeg policajca u Srbiji, te da je dva puta bio ranjen na zadatku, da bi ga doživeo progon.

Pročitajte još

– Inspektor Jović je bio častan, hrabar i pošten policajac, a to je još jednom dokazano i potvrđeno njegovom šestomesečnom policijskom opservacijom – kaže ovaj advokat, uz konstataciju da se Dejan nikoga nije plašio, i da je znao da će istina pobediti, jer je bio čist.

 

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – 24sedam.rs

Komentari (1)

Comment(1)

  1. Kolega kaže:

    Umro od Covida-19? Kako da ne…

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Najčitanije vesti