Partnerku živu zapalio: Ženi koju je silovao pretio u sudnici!

16.12.2021

07:15

0

Radomir Blagojević tereti se za teško ubistvo na svirep način Zorice Kalinić i silovanje R. N. u Radincu kod Smedereva

Partnerku živu zapalio: Ženi koju je silovao pretio u sudnici!
radomir blagojevic ubica facebook (1) - Copyright Printscreen/Facebook

Suđenje Radomiru Blagojeviću (53), optuženom da je 13. jula prošle godine živu spalio Zoricu Kalinić (66) u Surčinskoj ulici u Novom Beogradu, usled čega je ona dva dana kasnije preminula, biće nastavljeno danas u Višem sudu u Beogradu. On je optužen i da je tri nedelje ranije u junu pretukao i silovao R. N, u svojoj kući u selu Radinac kod Smedereva. Blagojević se tereti za teško ubistvo na svirep način i silovanje.

Radomir Blagojević, da podsetimo, uhapšen je posle nekoliko dana. Zorica je preminula od teških opekotina drugog i trećeg stepena glave, vrata, trupa i udova na oko tri četvrtine tela. Ona je trpela bolove jakog intenziteta sve do smrti.

Blagojević je, prema navodima optužnice, 13. jula čekao bivšu partnerku Zoricu Kalinić u hodniku zgrade u kojoj ona živi. Kad je ušla u ulaz, krenuo je za njom i posle kraće rasprave i njenog odbijanja da ga pusti u stan, on je, dok je bila okrenuta leđima od njega, polio motornim benzinom iz kanistera koji je unapred pripremio i zapalio.

Pored toga, kako se navodi u optužnici, Blagojević je u junu prošle godine u mestu Radinac kod Smedereva u kući svoje sestre, silovao R. N. koju je poznavao od ranije. On se tereti da je u večernjim satima R. N. pocepao odeću, tukao je po licu, glavi i telu, a zatim silovao i ponovo tukao. Žena je tom prilikom zadobila niz povreda i razderotina po telu.

Pred sudskim većem, Blagojević je priznao da je živu spalio Zoricu Kalinić, ali je tvrdio da R. N., koju je, prema optužnici, silovao, "puno laže". Osim što je žrtvu silovanja optužio da laže dodao je i da bi više voleo da je ona na "Zoričinom mestu".

36 sati u bolnici

R. N. je u sudnici posvedočila da je kobne večeri došla kod njega kako bi mu za novac sredila kuću, a on je brutalno pretukao i silovao. Kad je to izjavila, Blagojević je skočio sa optuženičke klupe i šokirao sve u sudnici.

- Ona puno laže. Odgovaram za ubistvo Zorice i spreman sam za kaznu, ali pred svima da kažem da bih više voleo da je Zorica živa, a da je ova pod zemljom - izjavio je Blagojević.

Foto: Facebook
 

Žrtva R. N. prethodno je ispričala da se zbog delimične amnezije ne seća svih detalja, ali da je posle onoga što joj je optuženi uradio 36 sati ležala u bolnici bez svesti. Navela je da zna da je udarao po glavi, dok nije "pala u nesvest".

Branio majku, ubio očuha

Psiholog Nada Janković rekla je da je kod Blagojevića prisutan uhodani stil funkcionisanja,

- Taj stil prisutan je skoro ceo život, još od mladosti, kad je ubio očuha reagujući na njegovu ekstremnu nepravdu i braneći majku - rekla je ona u sudnici.

Počeo je da mi se udvara i da mi šalje poruke, ali nije mi se sviđao kao muškarac. Pozvao me je da mu za novac očistim kuću i ja sam došla. Skuvao mi je kafu, i čim sam popila drugi gutljaj, primetila sam da je čudna - ispričala je R. N. pred sudom.

Posle trećeg ili četvrtog gutljaja kafe, kako je rekla, osećala se loše i počela je da "gubi kontakt sa stvarnošću".

- Pretukao me je. Oči su mi bile pune krvi, izgubila sam privremeno vid - ispričala je žena pred sudskim većem.

Sin pozvao policiju

Svedočio je i sin Radomira Blagojevića Stefan. On je rekao da je on našao R. N. u očevoj kući.

- Rekla mi je da je moj otac cele noći tukao i silovao. Pozvao sam policiju - kazao je svedok.

Psiholog Nada Janković koja je veštačila Blagojevićevu ličnost utvrdila je da on posle zločina nije pokazao kajanje i krivicu.

Ona je u sudnici kazala da je reč o prosečno inteligentnoj osobi, koja nema duševne bolesti, ali ima specifičnu strukturu ličnosti. U njegovom sistemu vrednosti je da kad misli da je nešto protiv njega, onda deluje odbrambeno, kako bi očuvao samopoštovanje.

- Ne uočavaju se potrebne emocionalne komponente, da ima patnju zbog toga što je uradio. To su prazne reči u kojima tvrdi da se kaje. Ne pokazuje nikakve znake autentične patnje ili osećaja krivice - objasnila je psiholog Janković.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike