Suđenje optuženom za spaljivanje žene: "Voleo bih da je Zorica živa, a da je ova pod zemljom"

04.06.2021

08:57 >> 15:41

0

Autor: A.S.

Blagojeviću se sudi, pored ubistva supruge, da je i mesec dana ranije silovao R. N.

Suđenje optuženom za spaljivanje žene: "Voleo bih da je Zorica živa, a da je ova pod zemljom"
Copyright Radomir Blagojević i Zorica Kalinić Foto: printscreen/Facebook

Radomir Blagojević (53), kome se sudi zbog sumnje da je ubio bivšu partnerku Zoricu Kalinić (66) u julu prošle godine, priznao je juče u Višem sudu u Beogradu da je nesrećnu ženu živu spalio benzinom.

Takođe, Blagojeviću se sudi da je i mesec dana ranije silovao R. N., ali je na jučerašnjem svedočenju optužio žrtvu silovanja da laže i da bi više voleo da je ona na “Zoričinom mestu”, preneo je Kurir.

Kako je navedeno, Blagojević je priznao ubistvo Zorice Kalinić, ali je na posle svedočenja R. N., koja je izjavila da je kobne večeri došla kod njega kako bi mu za novac sredila kuću, a on je brutalno pretukao i silovao, on skočio sa optuženičke klupe i obratio se žrtvi.

– Ona puno laže. Odgovaram za ubistvo Zorice i spreman sam za kaznu, ali pred svima da kažem – više bih voleo da je Zorica živa, a da je ova pod zemljom – rekao je Blagojević.

R. N. posvedočila je da se zbog delimične amnezije ne seća svih detalja, ali da je posle onoga što joj je optuženi uradio 36 sati ležala u bolnici bez svesti. Ipak, navela je da zna da ju je udarao po glavi dok nije pala u nesvest.

Pročitajte još:
Pročitajte još:

– Upoznali smo se početkom januara prošle godine, ispričao mi je svoju tužnu životnu priču. Bilo mi ga je žao i nastavila sam da se družim s njim. Počeo je da mi se udvara i da mi šalje poruke, ali nije mi se sviđao kao muškarac. Pozvao me je da mu za novac očistim kuću i ja sam došla. Skuvao mi je kafu, i čim sam popila drugi gutljaj, primetila sam da je čudna – ispričala je R. N. pred sudom.

Navodno, posle trećeg ili četvrtog gutljaja kafe, kako je rekla, osećala se loše i počela je da “gubi kontakt sa stvarnošću”.

– Pretukao me je. Oči su mi bile pune krvi, izgubila sam privremeno vid – rekla je žena.

Takođe je i sin osumnjičenog Stefan Blagojević juče pred sudom posvedočio da je on pronašao R. N. u očevoj kući.

– Rekla mi je da ju je moj otac cele noći tukao i silovao. Pozvao sam policiju – kazao je.

Zoricu upoznao preko društvene mreže

Radomir je Zoricu upoznao preko Fejsbuka, i nakon nekoliko meseci dopisivanja su započeli vezu. Međutim, nakon što ga je nesrećna žena napustila, nije se sa tim mirio, te je presreo na ulici, prišao joj je s leđa, udario,a kad je pala, polio bezinom iz kanistera koji je sa sobom doneo i zapalio je.

Od posledica je preminula nekoliko dana kasnije na Vojno medicinskoj akademiji.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike