"Glavu dajem da nije mogao da ubije": Džonićev otac siguran u nevinost sina

14.12.2021

09:32

0

Grada, otac Gorana Džonića, tvrdi da je on plakao i zaklinjao se da nije ubio Đokiće

"Glavu dajem da nije mogao da ubije": Džonićev otac siguran u nevinost sina
goran dzonic garaza pare - Copyright 24sedam/Goran Sivački/Pixabay/Facebook

Roditelji penzionisanog vatrogasca Gorana Džonića (59), prvoosumnjičenog za ubistvo Gorana Đokića (57), njegove supruge Gordane (56) i ćerke Lidije (25), uprkos svim dokazima koji ga terete za gnusni trostruki zločin, i dalje tvrde da njihov sin nije kriv.

Džonićev otac Grada, koji nije davao izjave za medije od trenutka kada je Goran uhapšen zbog zločina u selu Moravac, ispričao je posle posete niškom zatvoru, malo pre nego što mu je sin prebačen na psihijatrijsko veštačenje u Specijalnu zatvorsku bolnicu u Beograd.

- Od njega smo izašli očajni, slomljeni i potpuno izgubljeni. Ne pitajte kako smo i kako nam je bilo kada smo supruga Mila i ja išli u posetu. Preko onog stakla ga nismo dobro čuli, ali smo videli da je sav nikakav. Plakao je i zaklinjao se da nije nikog ubio. Mi mu verujemo - priča Grada.

Kako kaže, njemu i supruzi Mili ne živi se otkad je strašni zločin otkriven. Ne mogu da nađu opravdanje za ubistvo, ali, s druge strane, ne veruju da je njihov sin počinilac.

- Nije nam jasno kako je neko mogao da ga natera da pristane da pomaže u ubistvu bliske familije, a da posle toga da ćuti o tome i da uspešno to skriva od svih nas u kući. Ono za šta mogu glavu da dam jeste da Goran nije bio u stanju da ubije i puca jer je on izuzetno plašljiv i to celo selo zna. On ne može mrtvu životinju da vidi, a kamoli čoveka. Glavu dajem da nije mogao da ubije, a za drugo nek odgovara. Mislim da je iz straha za decu i porodicu pristao na tuđi plan - kaže Džonićev otac.

Zabrinut za zdravlje unuka

Grada nije želeo da komentariše što je njegov sin više puta menjao iskaz pred istražiteljima. Nema komentar ni na Goranove optužbe na račun braće Jojke Aleksandra i Kostadina Miloševića, za koje tvrdi da su pobili Đokiće, a da im je on bio logistika.

- Tvrdim i da su naši unuci Milan i Stefan, takođe, nevini i očekujem da ih puste iz zatvora. Siguran sam da oni čak nisu znali za zločin. Zabrinut sam za njihovo zdravlje - kaže Grada.

Rođaka braće Milošević zvanih Jojke, takođe osumnjičenih za trostruko ubistvo, otkriva da je bivši vatrogasac na jednom od saslušanja rekao potpuno nebuloznu stvar: da je iz straha za najbliže pristao da namesti Đokiće tako što je pratio njihovo kretanje i obaveštavao navodnog nalogodavca.

- Džonić je rekao da ne bi zaštitio sinove kad bih ih napala braća Jojke jer bi ga, navodno, bilo strah od njih pošto je čuo da rade strašne stvari. On je strašan folirant i psihopata koji je nevine ljude uvukao u problem - zaključila je rođaka Miloševića.

Ekspertizom, koja će trajati oko 15 dana ili duže ako tako budu tražili veštaci iz Specijalne zatvorske bolnice u Beogradu, utvrdiće se psihičko stanje Gorana Džonića, odnosno da li je bio uračunljiv u trenutku izvršenja zločina.

Mada njegovi najbliži tvrde da ga je strah paralisao i da je zbog toga pristao da tipuje rođačku porodicu, stručnjaci se ne slažu s tim. Budući da je istraga u toku, veštaci nisu u situaciji da konkretno komentarišu osumnjičenog, ali su saglasni u tome da nije neuračunljiv.

- Osoba koja ima plan, osmisli zločin, odbranu i kako da prikriva zlodelo nije neuračunljiva - kaže psiholog Milica Radojević.

Jezive slike

Goran je pred tužiocem izneo krajnje kontradiktorne tvrdnje pokušavajući da se opravda. Tužiteljki je rekao da ne može da spava od ubistva Đokića i da neprestano čuje pucnje, kao i da su mu jezive slike od te noći u glavi poput naslonjene glave ubijenog imenjaka i brata.

Dok je odgovarao na pitanja, izjavio je da je bio hrabri vatrogasac koji se diči osvojenim priznanjima za podvige.

- S tim u suprotnosti je njegova kuknjava u tužilaštvu da okreće glavu kad se kolje svinja i da se plaši da spava u mraku, a da je kupio pištolj na crno da bi zaštitio stare roditelje od eventualnih napadača jer im je kuća na kraju sela - kaže izvor blizak istrazi.

Mladen Magdelinić, branilac braće Milošević, nada se da će veštaci psihijatrije prepoznati da je Džonić bio svestan šta radi.

- Vrlo perfidna osoba koja hoće da joj se veruje da je jadna i uplašena, a radi se o čoveku koji je danima posle ubistva, dok se tragalo za Đokićima, jeo i pio s majkom nesrećnog Gorana, Gordaninom svekrvom i Lidijinom bakom - priča Magdelinić.

On kaže da čovek koji se plaši nije mogao da rizikuje život i uskače u vatru da spasava živote.

- Sam mi je potvrdio da je bio neustrašivi vatrogasac koji je spasao mnogo ljudi i hvalio se nagradama za podvige. To što je išao na pecanje usred planiranja ubistva i posle njega pokazuje svirepost i podlost, pa verujem da stručnjaci neće reći da je neuračunljiv. Uveren sam da veštaci mogu da ustanove da se radi o čoveku sklonom izmišljanju - zaključuje Magdelinić.

Bonus video

instagram/MOJ BEOGRAD

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike