Ubica Bojana Mirkovića tvrdi da nije imao saučesnike: Nalupao mi je šamare i pretio, uplašen i navučen na kokain sam rešio da ga ubijem

24.11.2021

17:38

0

Bojan je primetio ubicu i pokušao da pobegne, ali ga je on sustigao

Ubica Bojana Mirkovića tvrdi da nije imao saučesnike: Nalupao mi je šamare i pretio, uplašen i navučen na kokain sam rešio da ga ubijem
Copyright Foto: 24sedam/Printscreen Twitter

Ubistvo Bojana Mirkovića od pre više od godinu dana povezivano je sa ratom škaljarskog i kavačkog klana u kojem su mnogi izgubili živote. 

On je brutalno likvidiran ispred zgrade u kojoj je stanovao kada se vraćao kući iz supermarketa. 

Njegovo telo je nađeno u lokvi krvi kod lifta podzemne garaže, a kako se pretpostavlja, Bojan je primetio ubicu i pokušao da pobegne, ali ga je on sustigao. Kod njega su navodno tada nađena lažna dokumenta na ime Jordan B.

Za Mirkovića se pisalo da je sarađivao sa škaljarcima. a dovodi se i u vezu i sa ubijenim Aleksandrom Šarcem koji je, kako se sumnja, bio član međunarodne pljačkaške bande "Pink panteri".

Naime, navodno je Bojan Mirković zajedno sa Šarcem nabavljao vozila za likvidacije i bavio se logistikom u vezi sa ubistvima koja su organizovali Damir Hadžić i Lazar Vukićević. Hadžić je ubijen je na Krfu 23. jula 2020. godine zajedno sa Alanom Kožarom.

Mirković je 18. novembra prošle godine sahranjen u grobnici od crnog mermera, koja se nalazi u posebnom delu, a koji pojedini nazivaju elitnim delom groblja. Interesantno je da je baš u tom delu i to praktično pored Mirkovića, sahranjen i Strahinja Stojanović, koji je u septembru 2020. godine dignut u vazduh kada je pod njegov džip postavljen eksploziv.

Ovaj deo groblja je skuplji od ostalog. Grobnice koštaju minimum 20.000 evra, a ima i skupljih. Recimo "obična" parcela ovde košta oko 9.000 evra. Grobnice u ovom delu izgledaju isto, a praktično je sve tipski urađeno. Pored uglednih građana, na ovom delu groblja počiva i veliki broj ljudi "s one strane zakona".

Nakon ubistva Mirkovića u vezi sa ovim slučajem uhapšen je Lazar Tejić (23), kao i još tri osumnjičena da su mu pomogala prilikom likvidacije. Tejić je danas pred Višim sudom u Beogradu priznao da je ubio Bojana zbog, kako je rekao, kokaina.

- Od njega sam kupio kokain, bio je komunikativan dečko, ponudio mi je da radim za njega, pa sam počeo da prodajem kokain. Naglo je počeo da uvećava količine koje je trebalo da prodajem za njega i ja to nisam mogao da postignem, a on je bio nezadovoljan. Nalupao mi je šamare i pretio da će da mi prebije ruke i noge. Ja sam se njega plašio. Uplašen i navučen na kokain sam rešio da ga ubijem, ispričao je danas Tejić.

Ostali su negirali učešće u zločinu, a Tejić je takođe tvrdio da je delao sam.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Kurir

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike