Supružnici ubili vlasnika menjačnice, uzeli 50.000 evra, pa kupili "audi"? Nastavak suđenja za zločin u Zemunu

08.12.2021

08:15

0

Branislav i Georgina Muratagić terete se da su opljačkali i ubili Dragana Pantelića, vlasnika menjačnice "Maps" u Zemunu

Supružnici ubili vlasnika menjačnice, uzeli 50.000 evra, pa kupili "audi"? Nastavak suđenja za zločin u Zemunu
Antonio Ahel/ATA Images

Suđenje Branislavu Muratagiću (42) i njegovoj supruzi Georgini (38), optuženim za ubistvo Dragana Pantelića, prilikom pljačke njegove menjačnice "Maps" u Zemunu 17. decembra 2019. godine, biće nastavljeno danas pred većem Višeg suda u Beogradu. Supružnici su Panteliću, prema navodima optužnice, posle ubistva oteli 50.000 evra, a dva dana posle zločina od tih para kupili su automobil "audi".

Sudski postupak se, inače, privodi kraju. Danas bi trebalo da se pročita nalaz dodatnog neuropsihijatrijskog veštačenja Georgine Muratagić, kako bi se utvrdila njena uračunljivost. Biće izvedeni još neki dokazi, a zatim će uslediti iznošenje završnih reči i presuda.

Optuženi Branislav i Georgina Muratagić negirali su ranije da su ubili Pantelića. Branislav je rekao da nije počinio to krivično delo, dok je Georgina izjavila da nije kriva, da nema nikakve veze sa tim što se desilo i da tad uopšte nije bila kod menjačnice.

Georgina je na početak suđenja došla od kuće, jer je posle četiri meseca u pritvoru puštena da se brani sa slobode, dok je Branislav Muratagić doveden iz pritvora.  Na jednom od prethodnih ročišta, Branislav Muratagić kratko se izjasnio da je sve što se desilo velika tragedija, da mu je žao što je do nje došlo, ali i da ne želi da odgovara na pitanja. 

Njegova supruga Georgina Muratagić, koja se tereti za saizvršilaštvo, ispričala je da je tog dana kad se desilo Pantelićevo ubistvo radila u kladionici i da je suprug došao po nju iznajmljenim „reno kliom“. Kad su se vratili kući u neselje Pregrevica, on je ponovo nekud otišao, ali joj nije rekao kuda. To je kod njih, kako kaže, bilo uobičajeno, i zbog toga su se često svađali. 

Kupili palačinke, pa se posvađali

– Uzela sam "reno" i krenula na kej da prošetam psa i da se vidim sa drugom, ali sam se predomislila i pozvala Branislava, da ga pitam da li želi da dođem po njega. On je pristao, pa sam se vratila kući, a onda smo opet došli u Zemun. Kupili smo palačinke, posvađali se i vratili kući – ispričala je Georgina.

Ubijni Dragan Pantelić Facebook/Dragan Pantelic
 

Georgina je zatim kazala da sutradan nije otišla na posao, jer je imala bolove zbog proteze u ustima:

– Branislav je hteo da me iznenadi, pa je u Ulici Rada Končara iznajmio stan na dan, da bi se malo osamili od mojih roditelja i tu smo ostali tri-četiri dana. Izlazili smo povremeno da kupimo hranu i prošetamo psa, a Branislav je jednom izašao da kupi „audi“. I ranije smo znali da iznajmimo stan.

Georgina je ispričala da je nekoliko meseci ranije prodat stan Branislavove babe i da je novac bio kod njegove majke, a da mu je ona dala 9.000 evra za kupovinu polovnih automobila, koje je dalje preprodavao i zarađivao. Od tih para je, kako kaže, kupio „audi“, a mesec dana ranije iznajmio je "reno klio“.

Tokom istrage sumnjalo se da su Muratagići detaljno planirali zločin i pljačku, tako što je supružnik u jednoj rentakar agenciji iznajmio „reno klio“ kojim je danima prolazio pored menjačnice i posmatrao kad Pantelić otvara i zatvara lokal, koji automobil koristi, gde ga parkira, kako i u čemu iznosi novac, što su snimile sigurnosne kamere.

Skočio na razbojnika

Na dan ubistva Branislav je parkirao iznajmljeni „reno klio“ nedaleko od menjačnice. Potom je navukao kapuljaču i sačekao da radnica kozmetičkog salona, koji se nalazi odmah do menjačnice, zatvori i ode kući.

Dragan je, kao i uvek, sa ulične strane navukao rešetke i zatvorio lokal. Čim je to uradio, napadač mu je prišao sa leđa i ugurao ga u službeni ulaz menjačnice. Pantelić je, međutim, skočio na njega, pokušavajući da ga savlada, ali je snažno izudaran drškom pištolja, a potom i izrešetan.

Pljačkaš u "renou" čekao 19 minuta

Veštak Saša Krstić rekao je u sudnici da je na osnovu koordinata koje je dobio utvrdio da je kritične večeri "reno klio" bio parkiran na 140 metara od menjačnice i to od 19.51 do 20.10 časova. I prethodne večeri bio je parkiran na trotoaru kod menjačnice i to od 19.54 do 20.16 sati kad je otišao kući u naselje Prigrevica. 

Razbojnik je zatim uzeo 50.000 evra pazara i autom pobegao sa mesta zločina. Branislav i Georgina uhapšeni su desetak dana posle zločina.

Posle uviđaja kriminalistička policija je pregledom sigurnosnih kamera uočila da se u blizini menjačnice često pojavljuje "reno klio", a po registraciji je otkriveno da auto pripada rent-a-kar agenciji. Detaljnim pregledom unutrašnjosti tog vozila nađena je krv, za koju se analizom ispostavilo da pripada ubijenom Panteliću, a da je u auto dospela sa garderobe ubice.

Pretresom stana optuženih pronađen je deo opljačkanog novca. Ostatak para su potrošili samo dva dana posle ubistva tako što su kupili polovni „audi“, a zatim registrovali svoj „smart“.

Iza ubijenog vlasnika menjačnice ostali su žena i troje dece.

Bonus video

24sedam

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti