Supružnici iznajmili stan na dan i kupili „audi“, a tvrde da nisu ubili vlasnika menjačnice u Zemunu

20.07.2021

06:27 >> 18:10

0

Autor: Lj. K.

Georgina Muratagić rekla da su imali pare jer je Branislav prodao babin stan

Supružnici iznajmili stan na dan i kupili „audi“, a tvrde da nisu ubili vlasnika menjačnice u Zemunu
Copyright Profimedia

Bračni par Muratagić danas će se ponovo u Višem sudu u Beogradu suočiti sa optužnicom koja ih tereti da su 17. decembra 2019. u Zemunu ubili vlasnika menjačnice „Maps“ Dragana Pantelića i oteli mu 50.000 evra i da su samo dva dana nakon zločina od otetih para kupili „audi“.

Na jednom od prethodnih ročišta, Branislav Muratagić kratko se izjasnio da je sve što se desilo velika tragedija, da mu je žao što je do nje došlo, ali i da ne želi da odgovara na pitanja.

Pročitajte još

Njegova supruga Georgina Muratagić, koja se tereti za saizvršilaštvo i nalazi se u kućnom pritvoru, iznela je odbranu i kazala da nije kriva.

Ona je ispričala da je tog dana kad se desilo Pantelićevo ubistvo radila u kladionici i da je suprug došao po nju iznajmljenim „reno kliom“. Kad su se vratili kući u neselje Pregrevica, on je ponovo nekud otišao, ali joj nije rekao kuda.

To je kod njih, kako kaže, bilo uobičajeno, i zbog toga su se često svađali.

Ubijni Dragan Pantelić Facebook/Dragan Pantelic

– Bila sam kod roditelja u kući u istom dvorištu i oko 21 čas videla da je kod nas upaljeno svetlo. Kada se vratio, Branislav se ponašao uobičajeno, ništa čudno nisam primetila.

Kupili palačinke i posvađali se

– Uzela sam „reno“ i krenula na kej da prošetam psa i da se vidim sa drugom, ali sam se predomislila i pozvala Branislava, da ga pitam da li želi da dođem po njega. On je pristao, pa sam se vratila kući, a onda smo opet došli u Zemun. Kupili smo palačinke, posvađali se i vratili kući – rekla je optužena.

Georgina je zatim kazala da sutradan nije otišla na posao jer je imala bolove zbog proteze u ustima:

– Branislav je hteo da me iznenadi, pa je u Ulici Rada Končara iznajmio stan na dan, kako bismo se malo osamili od mojih roditelja, i tu smo ostali tri-četiri dana. Izlazili smo povremeno da kupimo hranu i prošetamo psa, a Branislav je jednom izašao da kupi „audi“. I ranije smo znali da iznajmimo stan.

Pratio žrtvu

Georgina je ispričala da je nekoliko meseci ranije prodat stan Branislavove babe i da je novac bio kod njegove majke, a da mu je ona dala 9.000 evra za kupovinu polovnih automobila, koje je dalje preprodavao i zarađivao.

Od je od tih para, kako kaže, kupio „audi“, a mesec dana ranije iznajmio je „klio“.

Antonio Ahel/ATAImages

Tokom istrage sumnjalo se da su Muratagići detaljno planirali zločin i pljačku, tako što je supružnik u jednoj rentakar agenciji iznajmio „reno klio“ kojim je danima prolazio pored menjačnice i posmatrao kada Pantelić otvara i zatvara lokal, koji automobil koristi, gde ga parkira, kako i u čemu iznosi novac, što su snimile sigurnosne kamere.

Napad s leđa

Na dan ubistva Branislav je parkirao iznajmljeni „reno klio“ nedaleko od menjačnice.

Potom je navukao kapuljaču i sačekao da radnica kozmetičkog salona, koji se nalazi odmah do menjačnice, zatvori lokal i ode kući.

Dragan je, kao i uvek, sa ulične strane navukao rešetke i zatvorio menjačnicu.

Čim je to uradio, napadač mu je prišao sa leđa i ugurao ga u službeni ulaz menjačnice.

Pantelić je, međutim, skočio na razbojnika, pokušavajući da ga savlada, ali je snažno izudaran drškom pištolja, a potom i izrešetan.

Razbojnik je zatim uzeo 50.000 evra pazara i autom pobegao sa mesta zločina.

Pretresom stana optuženih pronađen je deo opljačkanog novca.

Pročitajte još

Ostatak para su potrošili samo dva dana nakon ubistva tako što su kupili polovni „audi“, a zatim registrovali svoj „smart“.

Iza ubijenog vlasnika menjačnice ostali su ženu i troje dece.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike