Najavljena nova hapšenja u slučaju afere Jovičić: Teretiće se za trgovinu uticajem!

06.12.2021

21:49

0

Njima se na teret stavlja da su investitori davali novac čoveku koji je na čelu građevinske inspekcije, da ne pokreću postupke rušenja, zabrane gradnje objekata...

Najavljena nova hapšenja u slučaju afere Jovičić: Teretiće se za trgovinu uticajem!
Copyright Instagram/aleksandar_jovicic_

Nakon što su krajem novembra u velikoj akciji policije popadali investitori i inspektori sa opštine Palilula, kako se saznaje, sprema se još hapšenja u ovom slučaju, poznatom kao "Afera Jovičić".

Ova akcija će, kako je potvrđeno iz pouzdanih izvora, biti još jedan nastavak slučaja u kojem je početkom juna uhapšen nekadašnji predsednik opštine Palilula Aleksandar Jovičić (34).

- Sprema se još hapšenja, oni će se kao i ova ekipa koja je uhapšena 22. novembra teretiti za trgovinu uticajem - rekao je saogovornik upućen u ovaj slučaj.

Policija je tada uhapsila njih 13 zbog sumnje da su malverzacijama omogućili izgradnju ilegalnih objekata na teritoriji opštine Palilula.

Oni su saslušani u posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, po osnovu dopune krivične prijave Odeljenja za borbu protiv korupcije MUP-a RS, a izneli su odbranu u kojoj su negirali to što im se stavlja na teret.

- Njima se na teret stavlja trgovina uticajem. Odnosno, da su investitori davali novac čoveku koji je na čelu građevinske inspekcije, da on kasnije utiče na inspektore koji izlaze na teren, dakle na operativce, da ne pokreću postupke rušenja, zabrane gradnje objekata... Jer je suština da su svi ti objekti građeni bez građevinske dozvole. Kada inspekcija uhvati, ona kaže - zabranjuje se, a kada je objekat gotov vi krenete u ozakonjenje - reklaje osoba iz istrage ovog slučaja.

Inače, saslušani su osumnjičeni V. Ć, odgovorno lice SO Palilula, na okolnosti izvršenja krivičnog dela trgovina uticajem, M. L, građevinski inspektor GO Palilula, na okolnosti izvršenja krivičnih dela trgovina uticajem u pomaganju i zloupotreba službenog položaja, Đ. R, G. P, B. C. i Z. P, na okolnosti izvršenja krivičnog dela zloupotreba službenog položaja i investitori S. H, S. S, M. B, T. D, V. Ž. i Ž. L, na okolnosti izvršenja krivičnog dela trgovina uticajem.

Instagram/aleksandar_jovicic_
 

Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu će sprovesti dalju istragu u ovom predmetu.

Jovičić se, podsetimo, našao iza rešetaka u junu ove godine sa saradnicima zbog sumnje da je nezakonitim postupanjem omogućio izvođenje nelegalnih građevinskih radova na teritoriji opštine Palilula. Njemu je pritvor ukinut 30. jula i od tada se nalazi u kućnom pritvoru sa nanogicom.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Blic

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike