Smrtonosne tuče i dvoboji: Ivan izboden zbog 1000 dinara, navijaču zarili nož u srce, tinejdžer stradao da bi odbranio brata

06.12.2021

19:45

0

Posle kobnog udarca u glavu bio 30 sati u komi, pa preminuo

Smrtonosne tuče i dvoboji: Ivan izboden zbog 1000 dinara, navijaču zarili nož u srce, tinejdžer stradao da bi odbranio brata
Zakazane tuče - Copyright Foto: Profimedia / Facebook

Slaviša P. (45) iz Kaonika kod Kruševca, za kojim se još uvek traga, osumnjičen je da je u petak uveče ubio Radislava Aksentijevića (55) iz istog sela, pošto su se našli na zakazonom dvoboju.

Mediji su preneli da su se dvojica muškaraca našla da "konačno reše neraščišćene račune", iako su Radislavovi rođaci molili da ostane i da ne ide da se nađe sa osumnjčenim, koji je odmah nakon zločina pobegao, a za njim je i raspisana poternica.

Slaviša je, inače, u selu poznat kao problematičan i nasilan, a dobro je poznat i policiji s obzirom da je na slobodu izašao pre pet meseci.

Radislav je, kako se navodi, sa sobom poneo lovačku pušku i sačekao Slavišu koji je na ugovoreno mesto došao automobilom i kroz prozor iz pištolja ispalio tri hica u suparnika i pobegao. Radislav je preminuo na licu mesta.

Čudno je što su meštani Kaonika uopšte zakazivali ovakvu vrstu obračuna, ali nije prvi put da učesnici zakazanih borbi, pa i tuča, završe ubijeni. Nažalost, u mnogim slučajevima su u pitanju tinejdžeri koji dogovore naizgled bezazlemu borbu, sve dok neko ne potegne oružje ili se ne otrgne sopstvenoj kontroli.

Navijač Zvezde izboden u masovnoj tući

Mladi navijač Crvene zvezde, Aleksandar Jaćimović, ubijen je u tuči navijača u Čačku pred meč Borca i Zvezde u aprilu 2016. godine, u kojoj je učestovovalo više od 20 mladića. Kako se tada nezvanično pisalo, jedan navijač Borca upotrebio je nož i direktno u srce ubo mladog Jaćimovića, koji je preminuo na licu mesta. 

Informacije koje su se pojavile odmah nakon tuče i ubistva mladića, jesu da je tuča dve navijačke grupe bila ugovorena, a da je Jaćimović stradao u opštoj gunguli koja je nastala kad su se grupe sukobile. 

U slučaju ovog ubistva i napada Viši sud u Čačku izrekao je kaznu od 18 godina zatvora meštaninu Dušanu Babiću (23) jer je nožem usmrtio Jaćimovića, a po istoj optužnici, Nemanja Kovačević (23) iz Čačka osuđen je na sedam godina zatvora zbog pokušaja ubistva, a Bojan Miljković (21) na deset meseci kućnog zatvora zbog nasilničkog ponašanja.

Foto: Facebook/Printscreen
 

-Oni zbog kojih Aleksa nije više sa nama ne pripadaju ni jednoj navijačkoj grupi, sa pozamašnim su policijskim dosijeima... Deklarisati se u ovoj državi da si navijač, odmah povlači i konotaciju da si loš čovek, a to nije tako. I to je ono što treba da bude ispravljeno, bar kao načelo da ljude treba deliti na dobre i loše, a ne prema afinitetima i pripadnosti- napisali su Aleksandrovi roditelji u pismu koje su objavili u medijima posle četiri godine od njegove smrti.

Zakazali tuču zbog devojke 

Brutalna tuča mladića koja se dogodila 24. septembra ove godine u Kragujevcu potresla je srpsku javnost, jer je snimak ovog događaja ubrzo objavljan u medijima. Tuča se dogodila ispred jedne poslastičarnice u ovom gradu, a sve je bilo unapred organizovano i to zbog devojke, preneli su mediji. Ona je pokazala poruke da je navodno jedan od njih proganja, prvo su se posvađali telefonom, a onda i zakazali tuču. Srećom, ovaj sukob nije završio smrtnim ishodom.

Maloletnik ubio druga u Pančevu zbog 1000 dinara?

Tada šesnaestogodišnji dečak, Ivan Adamov,izboden je decembru 2017. godine u Pančevu u tuči koja je izbila oko 21 sat. Dečak je preminuo na licu mesta, a za ovo delo uhapšen je njegov drug, koji je tada imao 17 godina.

Mediji su još tada preneli da je razlog zakazane tuče bio dug od 1000 dinara koji je Ivan imao prema drugu, ali se javlja i verzija prema kojoj su hteli samo da udmere snage, ali je onda na Adamova potegnut nož.

Ubijeni Ivan bio je sa dva, dok je njegov protivnik bio sa tri drugara, ali su se njih dvojica tukli jedan na jedan. Prema pisanju medija tada, napadač se nije zaustavio kad je izbo Ivana, te je drugovima koji su ga držali tražio da ga puste "da ga dokrajči".

Ivan je zadao dva udarca suparniku posle čega je ovaj izvadio nož i ubo ga ispod levog pazuha. Adamov se zateturao i pao oko 50 metara od mesta obračuna, iskrvarivši na asfaltu.

Stefana ubili dok su "odmeravali snage"

Stefan Filić ubijen je u februaru 2020. godine u tuči dve grupe momaka u Velikoj Plani, a za ovo delo osumnjičeni su Nikola Bojović i Mitar Pandurević iz Velike Plane.

Naime, obračun u kom je stradao Stefan, je ranije dogovoren, a trebalo je da razreše razmirice koje imaju od ranije, ali su se odmah zakačili. Obračun je započeo jedan mladić koji je palicom udario u glavu drugog i tako se nastala opšta tuča.

Foto: Facebook/Printscreen
 

Naime, Stefan je tada zadobio veliki broj udaraca u predelu glave i to u kratkim intervalima, ali je šut u glavu od strane Nikole Bojovića, i to dok je ležao, bio smrtonosan. Filić preminuo je nakon 30 sati provedenih u komi.

Razlog zbog kog se Stefan umešao i došao na ovu zakazanu tuču, je da bi odbranio svog mlađeg brata i druga od nasilnika koji su im pretili.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike