Dva stana potpuno izgorela u Požarevcu: Stanari hitno evakuisani "Samo smo mogli da gledamo kako naši domovi gore"

29.11.2021

21:39

0

Gašenje požara trajalo oko šest sati

Dva stana potpuno izgorela u Požarevcu: Stanari hitno evakuisani "Samo smo mogli da gledamo kako naši domovi gore"
FOTO:RINA

Sinoć je došlo do požara na Dragovačkom putu u Požarevcu, u stambenoj zgradi ,,Dekora”.

- Požar se dogodio sinoć oko 19 sati. Evakuisano je pet lica i što je najvažnije, niko nije povređen. Požar je ugašen oko 1.30 časova- kazao je Mališa Tomić, komandir čete Vatrogasno-spasilačke službe Požarevac.

Gašenje požara trajalo oko šest sati. Požar je zahvatio dva stana koja su gotovo potpuno uništena.

Oštećenja su vidljiva u još dva stana. U jednom su zidovi crni od dima, dok je u drugom, usled gašenja požara, voda oštetila plafon, delimično zidove i parket.

Stanari koji su preko noći bukvalno ostali bez krova nad glavom su očajni i od jutros, zajedno sa komšijama, rade na čišćenju prostora i saniranju štete. Sva moguća pomoć im je potrebna i nadaju se, kažu, da će se veći broj komšija priključiti u toku dana i pomoći im.

- Vatrogasci su došli nespremni, nisu imali svu potrebnu opremu, verovatno su mislili da nije veliki požar. Sporo je išlo gašenje, a mi smo bili nemoćni, samo smo mogli da gledamo kako naši domovi gore- kaže za E-Braničevo jedan od stanara ove zgrade.

Komandir čete Vatrogasno-spasilačke službe Požarevac kaže da su oni na lice mesta došli sa svom opremom koju su imali i da su vatrogasci dali svoj maksimum da se požar ne proširi na celu zgradu i proizvodni pogon firme u susednoj zgradi.

- Izgorela su dva stana, oko 100 kvadrata, a sve ostalo je spašeno. Moglo je da izgori još 1.500 kvadrata. Gašenje požara bi nam olakšalo vozilo sa korpom, međutim, mi to vozilo ne posedujemo, ali ljudi to uglavnom ne znaju- objašnjava Tomić i dodaje da vozilo sa korpom poseduju samo veći gradovi u Srbiji.

Stanari sumnjaju da je do požara došlo kada se zapalio ugalj koji se već duže vreme nalazi u prizemlju zgrade, međutim, potvrdu ove informacije nismo uspeli da dobijemo od nadležnih.

- Uzrok se još uvek ne zna, istražne ekipe su na terenu i rade svoj deo posla- rekao je Tomić.

BONUS VIDEO:

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: E-Braničevo

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti