Optuženi za ubistvo Dunjića u bekstvu već sedam godina, a ponovo radi kao obezbeđenje: Jataci mu bili "Grobari" sa Malte

26.11.2021

12:42

2

"Grobari" Veljka Belivuka caruju tim podnebljem i posle hapšenja njegove grupe u Srbiji?

Optuženi za ubistvo Dunjića u bekstvu već sedam godina, a ponovo radi kao obezbeđenje: Jataci mu bili "Grobari" sa Malte
Copyright Velibor Dunjić MN Press

Vladimir Đurović već sedam godina nije osuđen iako je, prema optužnici Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, kao direktni izvršilac, 2014. presudio vođi navijača Crvene zvezde Veliboru Dunjiću ispred splava "Džimis", gde je ubica radio kao šef obezbeđenja.

Đurović se tereti da je prilikom likvidacije Dunjića ranio i njegovu tadašnju devojku, manekenku Ninu Šobotu dok su automobilom prilazili splavu. Đuroviću se sudi u odsustvu jer se nalazi u bekstvu, a navodno prema saznanjima on se krije na Malti i bavi se obezbeđenjem jednog noćnog kluba. Taj posao drže odbegli Srbi i Crnogorci povezani kriminalnim poslovima. Na optuženičkoj klupi su trojica njegovih pomagača.

mnpress
 

Milosavljević, suvlasnik splava, optužen da je uništio opremu za video-nadzor, kao i Bojan Starovlah i Goran Knežević, koji su optuženi da su Đuroviću pomogli da pobegne s mesta ubistva. Petoro optuženih u ovom slučaju ranije je priznalo krivicu i sklopilo sporazum s tužilaštvom. Postoje jasne indicije da je Đurović na Malti deo uvezanog klana koji čine odbegli navijači iz Beograda, a koji rukovodi prodajom narkotika. Najokrutnija grupa Srba okupljena je oko navijačke grupe "Grobari Malta".

Krenuli su od ugostiteljstva i obezbeđenja restorana i klubova. Na Malti se kaže ili si uz njih ili si protiv njih. Oni su glavni dileri tamo i usko sarađuju s crnogorskim krimosima koji su hapšeni, osim za ubistva i zbog droge i pucnjava, prevara, kao i zbog falsifikovanja i trgovine oružjem - ispričao je izvor koji objašnjava da je Malta raj za ljude na rubu zakona jer lako ulaze u zemlju i put do tamo nije skup.

Izvor navodno tvrdi da "Grobari" Veljka Belivuka caruju tim podnebljem i posle hapšenja njegove grupe u Srbiji. Procenjuje se da je na Malti oko 5.000 srpskih državljana, što čini oko polovinu ukupnog broja stranaca koji imaju boravišne vize. Malteški "Grobari" nadaleko su čuveni po okršajima s drugim navijačkim grupama koje dolaze na Maltu - tvrdi upućeni izvor.

Prošle godine suđenje za ubistvo Dunjića nije se održalo nijednom, a ove godine samo jedanput. Za skoro 6 godina, koliko traje suđenje, pretres je odložen 19 puta, a održan svega sedam puta. Ovog četvrtka pretres je odložen ponovo jer je optuženi starovlah izostao zbog bolesti, a novo ročište zakazano je za 28. decembar.

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike