"Kavčani" i Belivukov klan Kapetanu obećali lagodan život u Španiji: Škaljarca oteli da im bude doušnik, pa ga ubili!

20.11.2021

14:11

0

Kad su izvukli sve informacije i podatke koje ih zanimaju, oštećenom su obećali da će ga pustiti da živi u Španiji i da ga neće ubiti

"Kavčani" i Belivukov klan Kapetanu obećali lagodan život u Španiji: Škaljarca oteli da im bude doušnik, pa ga ubili!
Marko Miljković Mesar oteo Kapetana - Copyright Foto: Pink / Printscreen

Na konferenciji SDT-a juče su potvrđene informacije da su navodne vođe kavačkog kriminalnog klana Slobodan Kašćelan i Igor Božović organizovali kriminalnu grupu koja je u oktobru prošle godine otela, a nepuna tri meseca kasnije i ubila Mila Radulovića zvanog Kapetan.

Specijalni tužilac Crne Gore, Saša Čađenović, rekao je u petak na konferenciji za medije u Podgorici, da se sumnja da su osumnjičeni "kavčani", koji su lišili života Mila Radulovića pretili i tražili od njega da oda podatke o škaljarskom klanu ili će ga mučiti i ubiti.

- Oštećeni M. R. je omogućio osumnjičenima da preko njegovog kriptovanog telefona i aplikacije Skaj drugim pripadnicima suprotstavljene kriminalne organizacije šalju pisane poruke u ime oštećenog, a sve kako bi ta lica namamili na unapred pripremljene lokacije, gde bi bili lišeni života. Nakon što su po svojoj proceni od oštećenog izvukli sve informacije i podatke koje ih zanimaju, oštećenom su obećali da će ga pustiti da živi u Španiji i da ga neće ubiti, iako su znali da to neće učiniti - rekao je Čađenović.

SDT Kašćelana, Radoja Zvicera, Milana Vujotića, Radoja Živkovića, Dragana Kneževića, Veljka Belivuka, Marka Miljkovića, Nebojšu Jankovića, Ratka Živkovića, Miloša Radonjića, Vladimira Vučkovića i Duška Roganovića sumnjiči da su kao saizvršioci izvršili krivično delo otmica, a Radonjića sumnjiče da je ubio Radulovića.

Podsetimo, pored šest likvidacija za koje se sumnja da su počinili u Ritopeku, oni se terete i za još tri likvidacije u Crnoj Gori, a pre nekoliko dana tamošnji istražitelji su na Lovćnu pronašli ostatke "škaljarca" Mila Radulovića, zvanog Kapetan, koga su Belivuk i Miljković, kako se sumnja, oteli prošle godine.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Vijesti

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike