Škaljarci spremali eksploziv za policajce: Planirali da likvidiraju uključene u istragu ubistva Gazivode i Muhadinovića

20.11.2021

13:52

0

Osim eksploziva, spremali i automate za policajce

Škaljarci spremali eksploziv za policajce: Planirali da likvidiraju uključene u istragu ubistva Gazivode i Muhadinovića
ilustracija - Copyright Profimedia

Pripadnici škaljarskog kriminalnog klana planirali su da eksplozivom, na putu između Podgorice i Cetinja, likvidiraju više policijskih službenika uključenih u istrage ubistava Andrije Gazivode i Pera Muhadinovića.

To je saopšteno juče na konferenciji za medije Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) i Uprave policije, na kojoj je pojašnjeno da su kriminalci planirali da postave eksploziv ispod tri policijska automobila i da ga aktiviraju dok su inspektori u vožnji, u konvoju.

To su, navodno, hteli da učine Cetinjani Filip Ivanović, Boban Sjekloća, Ilija Ivanović, Ilija Milanović, Nikola Martinović i M.M. koje SDT sumnjiči i za ubistva Gazivode i Muhadinovića.

Prema istim informacijama, inspektori su zbog istraga ubistva svakodnevno, tokom februara i marta prošle godine, bili na relaciji Podgorica - Cetinje, a škaljarci su za njih osim eksploziva, spremali i automate.

Specijalni tužilac Saša Čađenović saopštio je juče da su za ubistvo policajaca bile planirane eksplozivne naprave velike razorne moći, od najmanje dva kilograma.

- I dok su u vožnji, da bi postigli što jači efekat u javnosti, ne samo radi lišenja života, planirali su da ih ‘dignu u vazduh’ u trenutku dok se kreću magistralom, na relaciji Cetinje - Podgorica... Možete samo da zamislite kakva bi to bila scena, odnosno kakvo bi bilo lice mesta, da su uspeli u svom naumu, da izvrše ovo krivično delo - rekao je Čađenović. Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić pojasnio je da su osumnjičeni planirali da postave eksploziv ispod tri policijska automobila i ubiju petnaestak službenika nekadašnjeg Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije. Čađenović je juče kazao da postoji osnovana sumnja da su direktni izvršioci ubistva Gazivode Filip Ivanović i još jedna neidentifikovana osoba, a da su im u tome pomogli Sjekloća i Martinović.

Objasnio je da Martinovića sumnjiče da je izvršio teško ubistvo na štetu Muhadinovića:

- Uz upotrebu eksplozivne naprave velike razorne moći. Ono što daje posebno težak oblik ovom krivičnom delu, je činjenica da je izvršenjem, odnosno lišenjem života M.P. ugroženi drugi ljudi, odnosno građani koji su se nalazili u neposrednoj blizini, pa je jedno maloletno lice tom prilikom zadobilo povrede... Ova kriminalna organizacija je veoma opasna, delovala je beskrupulozno, nisu vodili računa o životima građana i planirali su likvidaciju, ne samo ovih lica koje su lišili života, već i drugih lica - rekao je Čađenović.

On je istakao da postoji osnovana sumnja da je ta kriminalna organizacija planirala ubistvo oca pokojnog Andrije Gazivode, Vasa Gazivode.

Obdukcijom utvrđeno da je Bulatović počinio samoubistvo

Obdukcioni nalaz pokojnog Luke Bulatovića potvrdio je da je taj dugogodišnji funkcioner Agencije za nacionalnu bezbednost izvršio samoubistvo, odgovorio je Katnić Vijestima.

- Mišljenje je jasno i ono ukazuje da je došlo do samoubistva, da nema nasilne smrti od nekog drugog ili trećeg lica. Postoje još neki nalazi koji treba da dođu, koji će se ceniti pojedinačno i njihovom značenju dati potrebna vrednost i doneti odluka - rekao je Katnić.

Stradali tajni agent pronađen je mrtav sredinom oktobra u iznajmljenom stanu u Podgorici.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Vijesti

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike