Bivši zamenik u SBPOK negirao da je Marku Miljkoviću vratio blindirani džip: Stefanović me pozvao da urgira (VIDEO)

19.11.2021

10:08

0

Miljković je bio priveden zbog prijave za pretnje koju je protiv njega podneo Nenad Vučković, pukovnik u Žandarmeriji.

Bivši zamenik u SBPOK negirao da je Marku Miljkoviću vratio blindirani džip: Stefanović me pozvao da urgira (VIDEO)
goran papic sbpok sudjenje 1911 2021 foto jj (1) - Copyright 24sedam/J.J.

Goran Papić, bivši zamenik načelnika SBPOK-a negirao je danas pred Višim sudom u Beogradu krivicu za trgovinu uticajem i rekao da ni na koji način nije uticao da se u aprilu prošle godine Marku Miljkoviću pripadniku klana Veljka Belivuka, vrati blindirani automobil.

On je objasnio da je SBPOK od Tužilaštva za organizovani kriminal dobio nalog da Miljkovića saslušaju u svojstvu građanina zbog prijave za pretnje koju je protiv njega podneo Nenad Vučković, pukovnik u Žandarmeriji.

Tadašnji ministar Nebojša Stefanović zvao me je dva dana pre tog 15. aprila i decidno mi rekao "imate zahtev, treba da dođe Marko Miljković u vaše prostorije da da iskaz po prijavi Nenada Vučkovića. Odradite profesionalno, bez bespotrebnog zadržavanja i odmah prosledite tužilaštvu. - Tog 15. aprila oko podneva me ponovo zvao i bio izuzetno ljut i rekao mi je " koji deo mog naređenja nije bio jasan, rekao sam da se obavi brzo, a vi ga držite već pet sati." - ispričao je Papić tvrdeći da ništa o tome nije znao i naveo da je pozvao kolege iz beogradske policije i da je saznao da je tog dana Interventna jedinica iz drugih razloga već privela Miljkovića.

Prema rečima bivšeg zamenika načelnika, sa kolegama je dogovorio da iz SBPOk dođu po Miljkovića i odvedu ga u tu službu da da izjavu, tvrdeći da u tom trenutku nije znao da mu je automobil oduzet.

- Mi vozilo nismo ni uzimali, preuzeli smo lice obavili razgovor, vratili ga u beogradsku policiju.

Na pitanje sudije šta je značio nalog tadašnjeg ministra da razgovor bude kratak bez nepotrebnog zadržavanja lica, iako se i tada znalo ko je Marko Miljković, Papić je odgovorio i da mu i danas nije jasan taj poziv ministra.

- Nikada mi neće biti jasno zašto je ministar Stefanović mene pozvao i preskočio načelnike, kao ni zašto je pominjao brzinu u postupanju, iako je bila reč o Marku Miljkoviću. Nikada mi dok smo se družili njega nije pominjao - rekao je Papić.

Papićev branilac, advokat Branislav Tapušković, posle suđenja je izjavio da Goran Papić nikakvu naredbu nije mogao da da onima koji vode Policijsku Upravu Beograd, I da je sve što je uradio, uradio nakon što je dobio naredbu od ministra Nebojše Stefanovića.

-Papić ne bi mogao da postupi da ministar Stefanović nije preskočio sve druge koje je bio dužan da upozna sa ovim slučajem, od direktora policije, do Zorana Kovačevića i ostalih, nadređenih mom branjeniku. Ministar Stefanović se direktno obratio Papiću da uradi ono što je morao da uradi, jer da to nije uradio izvršio bi krivično delo – rekao je Papićev advokat.

Naglasio je da je čudno to što na optuženičku klupu nisu stavljeni Milenko Munižaba, bivši šef beogradske policije  i Zoran Kovačević, načelnik drugog Odeljenja UKP, koji su direktno naredili vraćanje blindiranog vozila Marku Miljoviću, a oni i dalje službuju u policiji.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike