24sedam saznaje: Uskoro slede nova hapšenja! Biće privedeni i lažni studenti poznati široj javnosti

20.11.2021

12:57

0

Autor: 24sedam

Pravili dokumentaciju kao da su “studenti” zaista polagali ispite i ako nisu bili prisutni

24sedam saznaje: Uskoro slede nova hapšenja! Biće privedeni i lažni studenti poznati široj javnosti
Ilustracija - Copyright Profimedia

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora unutrašnje kontrole i Odeljenja za borbu protiv korupcije u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu uhapsili su 17 osoba, a dvoje osumnjičenih posredovali su između rukovodioca G. K.  i drugih privedenih da im bez polaganja ispita omoguće dobijanje diploma o visokom obrazovanju.

Osumnjičeni zaposleni na fakultetu su po nalogu rukovodioca pravili dokumentaciju kao da su “studenti” zaista polagali ispite i ako nisu bili prisutni, saznaje 24sedam.

Osumnjičeni su antidatumirali dokumentaciju o upisu kao i zapisnike o polaganju ispita kao da su studenti upisani na fakultet pre više godina i da su tada polagali ispite.

Kako 24sedam saznaje, uskoro slede nova hapšenja. Biće uhapšeni i lažni studenti koji su davali novac za diplome. Među njima ima “studenata” poznatih široj javnosti.

Podsetimo G. K. (48) je odgovorno lice Univerziteta "Union-Nikola Tesla", a među uhapšenima je i Trivun Ivković nekadašnji upravkik KPZ Sremska Mitrovica.

Oni se sumnjiče da su, zajedno sa još 15 osoba, izvršili krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Trivun Ivković je na početku karijere bio policajac, a sredinom 1980-ih se aktivirao i u politici, sa željom da se promeni Ustav iz 1974. koji je pokrajinama davao ovlašćenja da mogu da uslovljaju Republiku Srbiju. Bio je jedan od prvoboraca u smenjivanju vojvođanske vlasti i konačnom smanjenju de facto republičkih ovlašćenja koje su pokrajine imale u SFRJ.

Nakon toga dolazi na mesto upravnika zatvora u Sremskoj Mitrovici, koji inače ima status međunarodnog zatvora. Bio je zagovornik apsolutne discipline, bez obzira o kom se zatvoreniku radi. A zatvorenika je bilo iz raznih branši, od prosjaka do ministara. Kazne za kršenje discipline bile su samica, ali i batine. 

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike