"Mika Aleksić ne može ni da mokri, a kamoli da siluje": Branilac učitelja glume najavljuje zanimljivo suđenje

16.11.2021

20:30

0

"Videćete kakav smo koncept spremili. Učitelj glume će govoriti isključivo o manipulacijama", kaže advokat Zoran Jakovljević.

"Mika Aleksić ne može ni da mokri, a kamoli da siluje": Branilac učitelja glume najavljuje zanimljivo suđenje
Mika Aleksić kombo - Copyright 24sedam/J.J.

Biće zanimljivo na suđenju. Videćete kakav smo koncept spremili. Učitelj glume će govoriti isključivo o manipulacijama. Ovo je izjavio advokat Zoran Jakovljević.

Početak suđenja učitelju glume Miroslavu Miki Aleksiću, optuženom za silovanje glumica Milene Radulović i Ive Ilinčić, kao i za polno uznemiravanje još nekoliko polaznica njegove škole "Stvar srca", posle jučerašnjeg pripremnog ročišta zakazano je za 28. decembar.

Aleksić će tada moći da iznese odranu na suđenju koje će se tonski snimati i biti otvoreno za javnost.

Međutim, kada glumice Milena Radulović i Iva Ilinčić budu pozvane da svedoče, sud će naknadno odlučiti da li će javnost prisustvovati.

Jugoslav Tintor, advokat glumica, izjavio je juče nakon pripremnog ročišta da će njegove branjenice biti pozvane da svedoče pošto Aleksić završi sa izlaganjem odbrane.

- Sud je odbio većinu dokaznih predloga Aleksićeve odbrane, koja je tražila da se ispita više od 50 glumaca i reditelja na okolnosti njegovog posla kao učitelja glume - izjavio je Tintor.

Sa druge strane, Zoran Jakovljević, branilac Mike Aleksića, odgovorio je da je morao da predloži sve te svedoke da kasnije ne bi izgubio pravo na to.

- Punomoćnici oštećenih prekoračuju svoja ovlašćenja i izjašnjavaju se o stvarima za koje nemaju prava. Sledeći korak nam je istraživanje tokova novca nevladinih organizacija koje fabrikuju afere silovanja. Podnećemo krivične prijave - naglasio je Jakovljević.

On je u pauzi izjavio da njegov branjenik "ne može ni da mokri, a kamoli da siluje".

- On ima karcinom prostate, dijabetes i problem sa srcem. Biće zanimljivo na suđenju. Videćete kakav smo koncept napravili. Mika će govoriti isključivo o manipulacijama. Na tvrdnju glumice da je bila silovana svakog utorka, imamo dokaze koji potvrđuju da je Aleksić išao na mušku biopsiju baš tada kada je ona tvrdila da je napastvovana. Posle takvih intervencija on nije mogao ni da mokri od bolova - rekao je Jakovljević.

Podsetimo, vlasnik škole glume sumnjiči se za dva produžena krivična dela silovanja, dva krivična dela silovanja, jedno produženo krivično delo nedozvoljenih polnih radnji i četiri krivična dela nedozvoljenih polnih radnji na štetu osam devojaka.

Podršku glumici Mileni Radulović juče je pred zgradom Višeg suda u Beogradu pružio nepoznati muškarac, koji je nosio transparent sa natpisom: "Verujem Mileni Radulović".

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Pink

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike