Aktivisti ispred suda Miki Aleksiću skandirali: "Silovatelj!"

01.10.2021

11:40

1

Autor: Mi. S.

Pripremno ročište odloženo je za 28. i 29. oktobar zbog bolesti advokata Zorana Jakovljevića, branioca optuženog

Aktivisti ispred suda Miki Aleksiću skandirali: "Silovatelj!"
mika aleksić suđenje - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Ispred Palate pravde u Beogradu, gde je danas trebalo da počne suđenje Miroslavu Miki Aleksiću, koji se optužnicom tereti za ukupno devet krivičnih dela silovanja i nedozvoljenih polnih radnji, okupili su se autonomni aktivisti koji su dali podršku ošttećenoj Mileni Radulović i drugim ženama koje trpe zlostavljanje i fizičko nasilje.

U momentu kad je Aleksić, držeći podruku suprugu Biljanu Mašić, izašao iz zgrade suda, oni su počeli da skandiraju: "Silovatelj, silovatelj!"

24sedam/Katarina Mihajlović
 

 

Aleksić se pravio da ih ne čuje, a ujedno se oglušio i na novinarska pitanja i molbe da da izjavu. Posle odloženog ročišta izjavu je dao Jugoslav Tintor, punomoćnik četiri oštećene.

- Pripremno ročište danas je odložen, jer je kolega Zoran Jakovljević, branilac Aleksića, bolestan od korone i smešten je u bolnicu na Zvezdari. Koleginica, koja je takođe advokat, sudu je dostavila medicinsku dokumentaciju o tome. Sud je prihvatio to i odložio pripremno ročište za 28. i 29. oktobar - izjavio je advokat Jugoslav Tintor.

Aleksić se, da podsetimo, tereti za dva silovanja u produženom trajanju, dva silovanja, jedno krivično delo nedozvoljenih polnih radnji u produženom trajanju i četiri krivična dela nedozvoljenih polnih radnji.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike