"Fasciniran sam količinom obmane": Žestoka svađa advokata Miroslava Aleksića i Milene Radulović!

30.10.2021

14:32

0

Miroslav Aleksić je na ročištu negirao krivicu, a naredno će se održati 15. novembra

"Fasciniran sam količinom obmane": Žestoka svađa advokata Miroslava Aleksića i Milene Radulović!
Copyright Antonio Ahel/ATA Images/Prinstcreen

U Višem sudu u Beogradu održano je pripremno ročište vlasniku škole glume Miroslavu Miki Aleksiću pred suđenje povodom optužbi za više silovanja i polnog uznemiravanja polaznica njegove škole. Aleksić je na ročištu negirao krivicu, a naredno je zakazano za 15. novembar.

O ovoj temi bilo je reči u "Novom vikend jutru" na TV Pink, a tom prilikom izbila je i žestoka svađa između advokata Milene Radulović, Jugoslava Tintora, i advokata Mike Aleksića, Zorana Jakovljevića.

- Ono što je obeležilo pripremno ročište je da sam tražio od sudije Zorana Božovića da se sam izuzme iz suđenja u ovom predmetu imajući u vidu da je on određivao pritvor Miroslavu Aleksiću, sudija ako je odlučivao protiv okrivljenog, ne može da sudi. Zašto sam to uradio? Ako uđemo u postupak, a sudi Božović, to postupak u startu čini problematičnim. Sa druge strane kolega Jakovljević je reagovao, iz moje perspektive, ja ne mogu da prepustim na volju kolegi Jakovljeviću da on odlučuje da li će ili neće iskoristi kartu da poništi ceo postupak - rekao je Tintor na Pinku.

Jakovljević se zatim uključio i oštro reagovao na sve ono što je Tintor izgovorio.

- Fasciniran sam količinom obmane domaće javnosti koju on čini u dužem vremenskom periodu. Sve ovo što je sada izgovorio nema veze sa istinom. Nije on stavio nikakav predlog, nego je u svom nastupu, gde sam ja bio prisutan, samo spomenuo stav sudske prakse koja nema obavezujući karakter. Nemojte obmanjivati javnost, sudija nikada nije rekao da neće da se izuzme. Pričali ste novinarima kako je Tužilaštvo stavilo predlog, to nije istina. Moje je pravo šta ću ja da radim u toku ovog krivičnog postupka, ne znam da li ste svesni da ovim što radite u proteklih nekoliko dana vršite ozbiljan pritisak na sud. Ja imam utisak da je nastala pometnja u vašim redovima, nemate više podršku koju ste imali i sada vam nije dobro. Prekinite da obmanjujete javnost - rekao je Jakovljević.

Tintor je negirao Jakovljevićeve reči, a zatim i naglasio kako nije uobičajeno da neko pred ulazak u sudnicu izgovara "Pobedićemo", kao što je to učinio Jakovljević ove nedelje.

- Kao prvo, ne obmanjujem javnost, već prenosim stvari iz sudnice, javnost ima pravo to da zna. O tome da je nastala pometnja, ja vrlo vodim računa od samog početka ovog postupka koje izraze upotrebljavam, svako može da se izražava kako hoće. Nisam nijednog trenutka pritiskao sud i ne mislim da to radim. Vi dolazite i uzvikujete "Pobedićemo", to nije uobičajeno, dali ste negde i izjavu "zgromićemo ih na sudu" - dodao je Tintor.

Na ovo je Jakovljević poručio Tintoru da svoj posao radi kako misli da je najbolje, ali se tu nije zaustavio.

- I što to vas pogađa? Kolega, Vi radite svoj posao kako mislite da je najbolje. Ja kada bih pričao šta nije primereno i šta ste vi radili proteklih meseci, meni bi trebalo 100 emisija. Ja stičem utisak da ćete mi iskočiti iz frižidera, da imate dokaze silovanja, vi ne bi toliko nastupali u medijima. Idete i kukate - dodao je Jakovljević.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Telegraf

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike