Ovako je Belivukov saradnik Darko Elez mafijao: Uz Cecinu pesmu „Grome moj“ opljačkao banku, pokušao da ubije kuma zbog misice!

20.05.2021

18:44 >> 08:00

0

Autor: Lj. Keković

Prilikom likvidacije Borisa Govedarice na Palama pomešao perike za prerušavanje, pa nije video gde puca

Ovako je Belivukov saradnik Darko Elez mafijao: Uz Cecinu pesmu „Grome moj“ opljačkao banku, pokušao da ubije kuma zbog misice!
Copyright Darko Elez / Printscreen Youtube

Sarajevskom kriminalcu Darku Elezu, koji je posle hapšenja krajem 2020. Godine izručen BiH, oduzeto je državljanstvo Srbije, a u toku je opsežna istraga koja treba da potvrdi sumnje o saradnji između Eleza i zloglasnog klana Velje Nevolje.

Tanjug/Rade Prelić

O Darku Elezu, koji je pre par godina izašao sa dugogodišnje robije iz zatvora u Sremskoj Mitrovici, na najslikovitiji način govorio je njegov višegodišnji saradnik Anđelko Veljančić koji je, kad su pohapšeni u akcii “Lutka” postao svedok saradnik.

Veljančić je, između ostalog, ispričao kako su uz pesmu opljačkali 2,2 miliona evra od Privredne banke, a da su prilikom likvidacije Borisa Govedarice na Palama pomešali perike za prerušavanje, zbog čega nisu videli gde pucaju.

Slobodanka Tošić Facebook

– Preko supruge jednog prijatelja, koja je radila u agenciji za obezbeđenje, dobili smo informaciu kada će blindirano vozilo sa novecm krenuti ka şarajevskom aerodromu. Naoružani smo krenuli iz jedne garaže, obukli smo policijske uniforme i dobili motoru od čoveka zaposlenog u tajnoj policiji. Pred samu pljačku u garažu je ušao Elez, u šorcu, sa onim mršavim nogama. Nie mario da li će negde iza nega ostati negde dlaka, neki trag…Zazvonio mu je telefon, javljenu mu je da krenemo. Seli smo u auto, on je pustio Cecinu pesmu “Grome moj” i krenuli smo u pljačku – ispričao je svedok Veljančić na sudu.

Foto: Wikipedia

Potvrdio je da su Elez i njegov kum Đorđe Ždrale postali krvni neprijatelji zbog misice Slobodanke Tošić, koja je se nalazi na međunarodnoj poternici zbog umešanosti u ubistva i pljačke.

Elez je organizovao više atentata na Ždrala, koji je uspeo da izbegne smrt, a u međuvremenu osuđen je na dugogodišnju robiju zbog ubistva.

pročitajte još:
pročitajte još:

Ispričao je i da je, prilikom jednog od pokušaja ubistva Đorđa Ždrala, dok su se vozili ka Lukavici Elezu zazvonio telefon. Zaustavili su se kod Tržnog centra Tom, gde se na semaforu pojavio beli BMW u kojem je bio Boris Govedarica.

– Navukli smo perike na glave, ali smo ih u toj žurbi pomešali. Meni velika glava, a mala perika, a Darku mala glava, a velika perika, pala mu preko očiju, ne vidi gde puca iz “škorpiona”– opisao je Veljančićev svedok na sudu.

Prema jednom dokumentu iz MUP Srbije, Elez je kroz porodične i prijateljske veze bio blizak i sa sigurnosnom strukturom Srbije.

Sumnja se da je umešan u ubistvo beogradskog advokata Dragoslava Miše Ognjanovića.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike