Horor na Malti: Srbin seksualno zlostavljao dementnu staricu! Supruga platila kauciju da izađe na slobodu

04.11.2021

14:42

0

Goran P. sumnjiči se za seksualno zlostavljanje starice u jednom staračkom domu

Horor na Malti: Srbin seksualno zlostavljao dementnu staricu! Supruga platila kauciju da izađe na slobodu
Ilustracija - Copyright Pixabay

Goranu P. (53), državljaninu Srbije, osumnjičenom da je u staračkom domu na Malti seksualno zlostavljao dementnu korisnicu (69), supruga je platila kauciju, posle čega je pušten iz pritvora.

On je uhapšen je u maju, a na saslušanju je istakao da nije kriv. Prema navodima Malta tudej, njegovi advokati podneli su zahtev za kauciju i istakli da je reč o čoveku koji ranije nije hapšen.

- Advokati su naveli da nema opasnosti od bekstva, jer Goran P. ima jake veze sa ovom ostrvskom državom. Istakli su i da postoji osoba koja može da garantuje da će poštovati mere suda - prenosi portal.

U pitanju je supruga osumnjičenog, inače sobarica u jednom hotelu.

Ona je posvedočila da su u braku 10 godina, te da je dugo živela na Malti. Priložila je ugovor o zakupu stana koji je pokazao da imaju stalnu adresu. Ona je obavestila sud da je upoznata sa optužbama, te da se nudi da plati jemstvo za supruga - navodi Malta tudej.

Sud je prihvatio jemstvo, te je Goran P. uz depozit od 5.000 evra i ličnu garanciju od 10.000 evra pušten iz pritvora.

Sudija je prilikom puštanja iz pritvora pročitao nekoliko presuda Evropskog suda za ljudska prava, te primetio da opasnost od bekstva nije dovoljan da se odbije kaucija.

- Ovaj sud ne može da pravi razliku između malteških podnosilaca predstavke i stranih, jer su principi pravde isti za svaku naciju - istakao je sudija prilikom donošenja odluke.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Blic

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike