Tužna sudbina stradale Srpkinje u Las Vegasu: Izbegli iz Hrvatske na Kosovo, pa ih i odatle proterali

04.11.2021

11:03

0

Tinin ujak iz Topole ostao je u potpunom šoku kada mu je porodica iz Amerike javila šta se dogodilo

Tužna sudbina stradale Srpkinje u Las Vegasu: Izbegli iz Hrvatske na Kosovo, pa ih i odatle proterali
Tan2021-11-2_21940866_0 - Copyright Tanjug

Smrt Tine Tintor (23), devojke srpskog porekla koja je poginula 2. novembra u stravičnoj saobraćajnoj nesreći u Las Vegasu, kada je na njeno vozilo, brzinom većom od 250 kilometara na sat, naleteo igrač NFL tima Las Vegas Rajdersa Henri Rags, šokirala je njenu rodbinu u Srbiji.

Stevan K. iz Topole, Tinin ujak, ostao je u potpunom šoku kada mu je porodica iz Amerike javila šta se dogodilo.

Facebook/Tina Tintor/Profimedia
 

- Juče su mi javili. Meni je to šokantno. Bio sam kao sleđen. Sam način na koji se sve desilo je strašan. Ona je sa svojim psom izgorela zaglavljena u automobilu. Svojim skupocenim automobilom, vidno alkoholisan, vozeći strašno velikom brzinom, u njen auto je udario, ako sam dobro razumeo, čovek koji je tamo zvezda NFL lige - priča Stevan za "Telegraf".

Tinina porodica je slomljena. Tragali su za njom, ne znajući da je izgubila život na svega dve-tri raskrsnice od svog doma.

- Krenula je kod drugarice i da prošeta psa. Kada se vraćala, na neke tri ulice od njenog stana udario ju je taj sportista. Njena majka videla je da je nema i zvala je njenu baku da proveri da nije kod nje, pošto je otišla u tom smeru, ali nije bila tamo. Zbog toga su otišli u policiju da prijave nestanak. Tamo su im rekli da se desila stravična saobraćajna nesreća u kojoj ima preminulih, ne znajući još da je u pitanju ona. Kasnije je policija došla kod njih i saopštila im šta se tačno dogodilo - objašnjava Stevan.

Clark County Detention Center via AP
Henri Rags

Kako objašnjava, Tina je imala dve-tri godine kada se njena porodica odselila u SAD.

- Ja je znam kao baš malo dete. Njena baka i moj otac su rođeni brat i sestra. Cela porodica ima jako tešku životnu priču, a sada im se i ovo dogodilo. Oni su srpska porodica koja je tokom rata izbegla iz Hrvatske. Neko vreme proveli su na Kosovu, a 1999. godine su izbegli u selo Jarmenovci kod Topole. Živeli su u kolektivnom smeštaju. Kada su dobili iseljeničku vizu, pre oko 20 godina, odselili su se u Las Vegas. Tamo je Tina bila sa roditeljima, bratom, babom, dedom, ujakom i dve tetke - objašnjava on.

Podsetimo, prema navodima policije, u trenutku sudara "ševrolet korvete" i "tojote", sa Tinom je u automobilu bio njen pas. Sportista je, na deonici na kojoj je ograničenje brzine oko 60 kilometara na sat, u automobil devojke udario pri brzini većoj od 250 kilometara na sat. Rags je u tom momentu imao dvostruko veći nivo alkohola u krvi od onog koji država Nevada dozvoljava.

Kako prenose američki mediji, prolaznici su više puta bezuspešno pokušavali da pomognu devojci koja je bila zaglavljena u automobilu. Kako su ispričali očevici, automobil je ubrzo zahvatio plamen, te su devojka i njen ljubimac izgoreli zaglavljeni u vozilu. Oni objašnjavaju da je Tina u trenutku kad je vozilo počelo da gori bila živa. U Ragsovom automobilu bila je i njegova devojka Kiara Vašington, koja je pretrpela, kako su naveli iz policije, ozbiljne povrede.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Telegraf

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike