Prekinuto pripremno ročište Miki Aleksiću! Punomoćnici oštećenih predložili izuzeće sudije, odbrana protiv (FOTO+VIDEO)

28.10.2021

05:46

0

Autor: J. S. J.

Aleksić je uhapšen 16. januara i do 10. septembra je bio u pritvoru

Prekinuto pripremno ročište Miki Aleksiću! Punomoćnici oštećenih predložili izuzeće sudije, odbrana protiv (FOTO+VIDEO)
Mika Aleksić kombo - Copyright 24sedam/J.J.

Miroslav Mika Aleksić, vlasnik škole glume, optužen za silovanja i polna uznemiravanja učenica njegove škole, stigao je u Palatu pravde u pratnji advokata, a punomoćnici oštećenih predložili su da se sudija Zoran Božović, koji je dobio predmet, sam izuzme iz slučaja.

Kako je zastupnik glumice Milene Radulović potvrdio, taj zahtev je izneo zato što je sudija Božović već kao član krivičnog vanpretresnog veća odlučivao o pritvoru Aleksiću.

Sudija bi, tokom pauze koja je određena, sam trebalo da donese tu odluku. Inače, kako saznajemo, odbrana se u sudnici usprotivila tom predlogu i insistira na tome da Aleksiću sudi sudija Božović.

Inače, Aleksić je posle devet časova, u pratnji advokata, stigao u Palatu pravde, da bi se prvi put pred sudom izjasnio o optužbama koje su mu stavljene na teret.

Njegov advokat Zoran Jakovljević pred ulazak u sud nekoliko puta je izgovorio: "Pobeđujemo, pobeđujemo."

Ovog puta sa njim nije bila supruga Biljana Mašić, koja se pojavila kao pratnja na prethodnom pripremnom ročištu koje je, inače, odloženo zbog bolesti njegovog advokata.

 

 

Pred sam početak pripremnog ročišta pred suđenje vlasniku škole glume Miroslavu Aleksiću, optuženom za silovanje i polno uznemiravanje sedam polaznica te škole, punomoćnik oštećenih glumica Jugoslav Tintor zatražio je izuzeće predsednika veća sudije Zorana Božovića.

Nakon toga ročište je prekinuto pauzom, do odluke o ovom zahtevu.

Punomoćnik oštećenih tražio je da se sudija Božović sam izuzme iz postupka jer je već ranije odlučivao o produženju pritvora Aleksiću, a što bi, kako smatra advokat, mogao da bude razlog da se kasnije ukine presuda koju bi donelo njegovo veće.

Pripremno ročište Aleksiću je trebalo da bude održano 1. oktobra 2021. godine. Međutim, odloženo je, pošto je Aleksićev advokat Zoran Jakovljević obavestio sud da je pozitivan na kovid 19 i da ne može da dođe.

Aleksić je, sa druge strane, došao u pratnji supruge i još jedne žene. U sudu su tada bili i advokati punomoćnici oštećenih glumica.

Aleksić je optužen za četiri krivična dela silovanja, od toga dva u produženom trajanju, i pet krivičnih dela polnog uznemiravanja, od čega su dva takođe kvalifikovana u produženom trajanju.

Na pripremnom ročištu, koje će biti zatvoreno za javnost, Aleksić će se kratko izjasniti da li je kriv povodom optužbi za koje se tereti, a potom će se utvrđivati koji će se dokazi izvoditi tokom suđenja.

Njega je prva za seksulano zlostavljanje prijavila glumica Milena Radulović, a ubrzo se optužbama protiv njega pridružila Iva Ilinčić, pa i druge devojke.

Uhapšen je 16. januara i do 10. septembra je bio u pritvoru.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike