Džonić ne bi živ dočekao dan da je sve onako kako je ispričao: Bio bi likvidiran sa Đokićima kao nezgodan svedok?

26.10.2021

11:52

1

Osnovno pitanje je zašto su ga navodni počinioci trostrukog zločina ostavili u životu

Džonić ne bi živ dočekao dan da je sve onako kako je ispričao: Bio bi likvidiran sa Đokićima kao nezgodan svedok?
dzonic djokici - Copyright 24sedam/Prinstcreen/facebook

Odbrana bivšeg vatrogasca Gorana Džonića, osumnjičenog za svirepo ubistvo svog brata od tetke Gorana Đokića, njegove supruge Gordane i ćerke Lidije, puna je nelogičnosti. Ukoliko se sve odigralo onako kako tvrdi Džonić, osnovno pitanje je zašto su ga navodni počinioci trostrukog zločina ostavili u životu. On jedini bi mogao da ih označi kao direktne počinioce jezivog zločina.

Džonić je, da podsetimo, danima posle zločina izigravao ucveljenog rođaka Đokića. Pričao je Goranu sve najelpše i čak je stajao u prvom redu na sahrani tročlane porodice. Ono što takođe upada u oči je i činjenica da je Džonić najpre optužio svoje sinove Stefana, pripadnika Vojske Srbije i Milana, koji je takođe vatrogasac za učestvovanje u monstruoznom zločinu.

Ispostavilo se, potom, da njegovi sinovi imaju alibi za noć kad su Đokići likvidirani. Tada je promenio iskaz i optužio braću Milošević - Kostantina i Kostadina, poznatije kao braća Jojke. Kako je za medije izjavio advokat Mladen Magdelinić, branilac braće Milošević, oni su prošli poligraf i nisu imali nikakve veze sa ubijenim vlasnikom menjačnice. Braća, kako tvrdi njihov pravni zastupnik, Džonića koji ih je optužio za zločin čak i ne poznaju.

Braća Milošević, prema nezvaničnim saznanjima iz istrage, takođe imaju alibi za noć u kojoj su ubijeni Đokići. Kad je shvatio da svi imaju alibi, Džonić je okrivio izvesnog D. P. za kojim policija traga.

Trag na novcu

Svakako je nelogična i Džonićeva tvrdnja da mu je jedan od braće Jojke dodavao novčanice da bi na njima ostao njegov trag. Ovo je apsolutno bilo sumnjivo i inspektorima, jer je nelogično da ostaje bilo kakav trag koji može da ih poveže sa zločinom. Poznato je da je na vreći u kojoj se nalazio novac uzet DNK i to samo Džonićev..

Rodbina je prijavila nestanak pošto se niko od Đokića nije javljao na telefon. Đokići su ubijeni u noći u kojoj su i nestali između 26. i 27. septembra. Šest dana kasnije usledilo je stravično otrkiće.

24sedam/Goran Sivački
 

Prvo je 2. oktobra nađen spaljen automobil „pasat“ kojim su se vozili kobne noći, kad su se iz Moravca vraćali sa ručka kod Goranove majke.

Nedugo zatim, u plitkoj jami, pokrivena šibljem, pored seoske deponije u ataru sela Moravac, pronađena su i tri leša, ugljenisana do neprepoznatljivosti.

Žrtve su identifikovane pomoću nakita koji je nađen, a DNK analiza je samo potvrdila najcrnje slutnje, da su to ostaci Gorana, Gordane i Lidije Đokić.

Preti da će se ubiti, plače i gubi živce

Džonić, koji se nalazi u pritvorskoj jedinici niškog zatvora, nekoliko puta je ponovio "da će se ubiti" i odbijao je hranu.

- Meni dođe da se ubijem! Samo se nadam da će mi se sinovi iz svega ovoga izvući živi i zdravi - navodno je rekao Džonić kad mu je određen jednomesečni pritvor..

Da se Goran Džonić ponaša krajnje neuobičajeno potvrdio je i Aleksandar Vulin, ministar unutrašnjih poslova.

- Glavni osumnjičeni je prirpemao alibije i pokušao da opravda svako svoje kretanje, a pokazivao je potpuno odsustvo empatije, kao da se ništa nije desilo. Samo kada bi se došlo do njega, on bi počeo da plače i gubi živce, ali kada bi ga pitali za članove njegove porodice - da li bi neko od njih mogao da izvrši ubistvo, rekao je da bi mogao. To je čovek spreman na sve - rekao je Vulin u emsiji Hit tvit na televiziji Pink.

Pretpostavljalo se da je motiv masakra koristoljublje, jer je Goran bio vlasnik menjačnice u Aleksincu, a preprodajom deviza se bavio više decenija. Takođe se pričalo da je davao i novac na kamatu, a sa sobom je uvek nosio veću sumu evra koja je bila skrivena u sefovima u automobilu.

Naručio prigušivač

U okviru istrage privedeno je više desetina osoba, a policija je našla i veću sumu novca, navodno 43.000 evra na imanju Stefana Džonića, za koje se pretpostavlja da je plen iz pljačke. Kad je klupko počelo da se odmotava, u stanu Džonićeve supruge Suzane, nađen je i pištolj za koji se kasnije balističkim veštačenjem utvrdilo da je to oružje kojim su likvidirani Đokići.

 

24sedam/Goran Sivački
Džonićev otac, majka i supruga

Goran Džonić koji je uhapšen pod sumnjom da je učestvovao u zločinu, otkriven je pošto ga je prepoznao jedan od meštana kod kojeg je bio da mu napravi prigušivač za pištolj pravdajući se da se radi o nekom delu za poljoprivrednu mašinu. Majstoru ni na kraj pameti nije palo za šta bi mogla da se koristi metalna cevka tačno propisanih dimenzija sa navojem na vrhu od izuzetnog čvrstog materijala, jer je Džonić kod njega bio oko mesec do mesec i po dana pre zločina.

Daljom istragom biće utvrđeno ko je tačno još osim uhapšenog Džonića učestvovao u monstruoznoj likvidaciji Đokića.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike