"Rekao je Gordani da će joj prosuti mozak, video sam Goranovu glavu na staklu": Detalji Džonićevog iskaza po filmskom scenariju

25.10.2021

16:00

0

Autor: D.A.

Džonić je priznavao krivicu, odavao saučesnike, povlačio izjave, optuživao rođene sinove za zločin

"Rekao je Gordani da će joj prosuti mozak, video sam Goranovu glavu na staklu": Detalji Džonićevog iskaza po filmskom scenariju
dzonic djokic - Copyright 24sedam/Facebook

Tročlana porodica Đokić brutalno je ubijena u noći između 26. i 27. septembra, a u četvrtak je uhapšen i prvi i glavni osumnjičeni, Goran Džonić, brat od tetke likvidiranog Gorana Đokića. Džonićev poslednji iskaz koji je dao dosta se razlikuje od prethodnih, a delove samog čina ubistva detaljno je opisao.

Naime, u prethodnim iskazima koje je davao Džonić je priznavao krivicu, odavao saučesnike, povlačio izjave i povrh svega optuživao rođene sinove za zločin.

Ipak u poslednjem iskazu koji je predstavljen javnosti pojavljuju se potpuno nove informacije koje minimalizuju njegovu krivicu, a ispostavlja se i da njegovi sinovi nemaju baš ništa sa ovim svirepim zločinom.

- Moji sinovi nemaju veze s ubistvom Đokića niti sam ga ja izvršio. Miloševići su me iskoristili iako ih nisam poznavao ranije, samo sam čuo za njih kao za opasne momke- rekao je Džonić.

On je tog momenta za ceo zločin optužio braću iz Moravca, Konstantina i Kostadina Miloševića. Braću koja imaju kriminalnu prošlost i poznati su policiji zbog trgovine narkoticima, ali kako navode meštani Moravca, oni žive u inostranstvu i imaju mnogo novca te bi ovim i motiv zločina bio potpuno promenjen.

Dok je opisivao kako su tekli pregovori između njega i braće pod nadimkom Jojke, on je objasnio da su ga oni prislili da sazna sve detalje kretanja Gorana Đokića i dojavi im kad dolazi kod majke, a kad kreće kući da bi mogli da ga presretnu, za šta im je isto trebao Džonić.

Printscreen/MUP
 

Brat Gorana Đokića detaljno je objasnio i ubistvo.

Nakon što su, kako kaže, presreli Đokiće, seli su sa njima u automobil, a onda je počela agonija. Prema Džonićevim rečima jedan od braće ga je naterao da sedne sa njim na zadnje sedište i krene sa Đokićima u njivu.

Prema Džonićevom svedočenju sledeća scena je bila kad je Jojke uperio pištolj u Gorana, a  Gordana počela da vrišti. 

-Jojke joj je rekao: "Smiri se ili ću ti prosuti mozak", a Goranu je rekao da nastavi da vozi prema njivama- ispričao je Džonić.

Kad su stigli u atar kaže da mu je Jojke naredio da izađe iz auta, a da je nakon toga dok se kretao prema crvenom automobilu koji ga je čekao, čuo pucanj, a kada se okrenuo video je stravičnu scenu i tada je znao da je Goran ubijen.

Printscreen/Facebook
 

-Video sam Goranovu glavu na staklu. Shvatio sam da je ubijen, čuo sam još tri pucnja i seo u crvena kola pozadi- opisao je Džonić čin ubistva.

Ovaj Džonićev iskaz do detalja je razrađen, pa ne postoji ništa što je propušteno, osim činjenice da je ovo ponovo promenjena priča koju Džonić govori istražnim organima, te se njena autentičnost tek ispituje, a Jojke, braća Milošević, koje je optužio zadržani su u pritvoru 30 dana, kao i njegovi sinovi koje je tek u poslednjem iskazu pokušao da odbrani.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike