Džonić prvo pucao u glavu Lidiji? Stigli rezultati DNK analize

25.10.2021

18:42

0

Autor: 24sedam

Džonićevi DNK tragovi nađeni su na pištolju kalibra devet milimetara, koji je policija našla u Aleksincu, u stanu njegove supruge Suzane

Džonić prvo pucao u glavu Lidiji? Stigli rezultati DNK analize
lidija đokić - Copyright Facebook/Printscreen/Lidija Đokić

Goran Džonić, penzionisani vatrogasac iz Moravca, prema najnovijim saznanjima policije, pucao je u prvim satima 27. septembra iz svog pištolja pravo u glavu bratanici Lidiji Đokić (25), snajki Gordani (56) i bratu Goranu (57), vlasniku menjačnice u Aleksincu. Inspektori proveravaju Džonićev iskaz da je te noći u Đokiće pucao i jedan od braće Milošević iz istog sela. Pucano je svakako iz dva pištolja.

DNK dokazi nesumnjivo, za sada, vode ka rođaku ubijenih Gorana, Gordane i Lidije. Policija proverava da li je iz drugog pištolja hice ispalio jedan od braće Milošević, prenosi Pink.

Sve to proizilazi iz neoborivih dokaza. Džonićevi DNK tragovi nađeni su na pištolju kalibra devet milimetara, koji je policija pronašla u Aleksincu, u stanu njegove supruge Suzane. Biološki tragovi bivšeg vatrogasca su nađeni i na delu novca ukradenog iz Đokićevog pasata, reč je o 43.000 evra, koliko je nađeno zakopano na placu Džonićevog sina Stefana.

Biološki tragovi Džonića nađeni su i na čaurama i daskama kojima su bila zatrpana tela ubijene i zapaljene porodice, pronađene tek posle šest dana nakon ubistva. Pronađen je i skuter koji je Džonić vozio u noći ubistva, kao i njegove gumene čizme, čiji su tragovi pronađeni u blatu na mestu zločina.

Do Džonića je policiju odvelo svedočenje majstora od kojeg je bivši vatrogasac naručio prigušivač za pištolj četrdesetak dana pre zločina. Majstoru on nije rekao njegovu pravu namenu, već da ga je slagao da je to neki mašinski deo. Majstor je policiji rekao da se sledio kada je na internetu video čemu služi deo koji je napravio. On je policiji i prijavio ovu sumnjivu Džonićevu porudžbinu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike