Proširena istraga protiv Snajpera: Izneo odbranu na saslušanju, da li je i ranije bio nasilan?

18.10.2021

21:00

0

Autor: A. S.

U dosadašnjoj istrazi, u tužilaštvu su pre desetak dana kao svedoci saslušane majka i rođena sestra U. J.

Proširena istraga protiv Snajpera: Izneo odbranu na saslušanju, da li je i ranije bio nasilan?
Printscreen/YouTube/Radio021 Facebook

Novosađanin Slobodan Milutinović Snajper (37), osumnjičen za otmicu sugrađanke U. J. (23), u ponedeljak je ponovo priveden na saslušanje u Više javno tužilaštvo u Novom Sadu. Istraga, koja se vodi protiv njega povodom ovog slučaja, kako se nezvanično saznaje, proširena i na prethodni period, jer je navodno i pre bio nasilan prema sugrađanki, sa kojom je ranije bio u emotivnoj vezi.

Milutinović, koji je u ponedeljak u VJT doveden iz pritvora, koji mu je određen rešenjem sudije za prethodni postupak, izneo je svoju odbranu u vezi sa događajem od 19. septembra. Prilikom prethodnog privođenja u tužilaštvo posle hapšenja, Milutinović se tada branio ćutanjem.

Snajperov branilac, advokat Goran Karadarević, potvrdio je da je njegov klijent u ponedeljak izneo svoju odbranu u vezi sa događajem za koji se sumnjiči.

- Do detalja je ispričao sve o njihovom odnosu - kaže advokat Karadarević, ističući da u ovoj fazi postupka ne može da govori šta je Milutinović rekao, prenose Novosti.

- Najavio je da će sve izneti na videlo i dokumentovati.

U dosadašnjoj istrazi, u tužilaštvu su pre desetak dana kao svedoci saslušane majka i rođena sestra U. J. One su, prema rečima Miloša Bugarskog, pravnog zastupnika U. J., bez straha ispričale sve što znaju o noći, kada je dvadesetrogodišnjakinja oteta. Ispričale su svoja neposredna saznanja o onome što se dešavalo na samoj lokaciji, kao i zbog čega su išle tamo.

Pored njih, o onome što se dešavalo 19. septembra uveče, svedočila su i četvorica policajaca koja su došli po pozivu i koji su uhapsili Milutinovića pod sumnjom da je oteo U. J.

Milutinović je uhapšen nakon što ga je devojka prijavila policiji da ju je oteo.

Prema nezvaničnim saznanjima, dvadesetrogodišnjakinja i Milutinović su navodno bili u emotivnoj vezi više od godinu dana, posle čega je ona odlučila da je prekine. On, navodno, nije mogao da se pomiriti sa raskidom, pa ju je te večeri pozvao da razgovaraju, posle čega je odveo u iznajmljen stan i tamo držao i maltretirao.

Zapaljena kola

Dan pre svedočenja majke i sestre oštećene, nepoznati muškarac je zapalio "bmv iks 5" i "mercedes" A klase, vlasništvo U. J. i njenog oca S. J. Oba vozila su potpuno izgorela, a paljenje automobila na parkingu u Stražilovskoj 33 u Novom Sadu, u blizini zgrade gde ova porodica stanuje, u javnosti je protumačena kao vid upozorenja, pred njihovo svedočenje.

Bonus video:

24sedam

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti