Hrkalović trebalo da bude kuma vođi "Janjičara"?! Ubistvo koje je povezalo Dijanu i Belivuka! (VIDEO)

16.10.2021

18:14

0

Autor: J.J.

Smatra se da je upravo ubistvo na šinama prelomni momenat u usponu kriminalnog klana Belivuk–Miljković

Hrkalović trebalo da bude kuma vođi "Janjičara"?! Ubistvo koje je povezalo Dijanu i Belivuka! (VIDEO)
ATA Images/Antonio Ahel/Printscreen

Bivša državna sekretarka u MUP-u Dijana Hrkalović tereti se za krivično delo trgovina uticajem za koje joj preti kazna zatvora između jedne i osam godina zatvora. Policija je sinoć pretresla stan Hrkalovićeve u potrazi za dokazima.

Smatra se da je upravo ubistvo na šinama prelomni momenat u usponu kriminalnog klana Belivuk–Miljković, ali i momenat kada je navodno počelo ilegalno prisluškivanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Printscreen/YouTube
 

O tome je pričao i predsednik Vučić.

-  Opstruisana je istraga. Ja sam 2018. javno prvi put govorio o tome kako je pronađeno više ili pomešanih DNK nalaza. Nekako u to vreme kreće i moje protivzakonito prisluškivanje. Zaključak koji je potpisao Toma Radovanović, današnji šef za istražne metode, napisao je da je mišljenja da su formirani timovi za prikupljanje podataka o predsedniku Srbije. To je pre godinu dana napisao kao svoj zaključak – kazao je Vučić.

Prijateljske veze sa Dijanom

Godinu dana ranije, podsetimo, ubijen je Aleksandar Stanković, Belivukov prijatelj i prvi čovek navijačke grupe „Janjičari”. Nakon njegove smrti, poziciju vođe zauzeo je Veljko Belivuk.

Interesantno je to što je Stanković, bio osoba koja je bila bliska kako sa Belivukom, tako i sa Hrkalovićevom. Spekulisalo se da je ona trebalo da bude i kuma Stankoviću na venčanju. Veruje se da je nakon njegovog ubistva, a po Belivukovom preuzimanju poslova, ta veza dodatno učvršćena.

Inače, Hrkalovićeva je saslušana u martu ove godine u SBPOK, zbog povezanosti upravo sa Belivukom i Darkom Elezom, ali je ona odbila poligrafsko testiranje.

Branilac Dijane Hrkalović o Belivuku

Upitan da prokomentariše, da li će se Hrkalović naći u optužnici za Veljka Belivuka, advokat Ahemd Delimeđac kaže da ne zna.

-Ne znam da li će se naći u optužnici za Belivuka. To je pitanje za tužioca koji radi predmet Belivuk, tako da to pitanje nije ni za nas, ni za nju. Ona je se izjasnila samo na krivično dela trgovina uticajem, dakle, to joj se stavlja na teret i ona je zato uhapšena. Nikakav Belivuk niti šta drugo. Napominjem da sve te priče o famoznoj ženi koja je prisluškivala predsednika, onda priče o tome da je pripremala atentate, da je je uključena u Jovanjicu i slično - od toga nema ništa. Ona zbog toga nije privedena - kazao je Delimeđac za 24sedam.

 

 

Podsetimo, Vlastimir Milošević ubijen je 30. januara 2017. godine na tramvajskim šinama u Ulici 27. marta u centru Beograda, nedaleko od zgrade u kojoj je Milošević živeo. U njega je ispaljeno deset hitaca iz „škorpiona” sa prigušivačem. Od toga ga je sedam metaka pogodilo u telo, a jedan metak završio je ispod brade. Iako ranjen, Milošević je pobegao preko ulice, gde je usled obilnog krvarenja pao na tramvajske šine. Ubica mu je tada prišao i ispalio šest metaka u glavu. Miloševićev ubica je tada pobegao ka susednoj ulici, gde ga je čekala tamnozelena „mazda” za bekstvo.

Taj automobil je kasnije pronađen zapaljen u beogradskom naselju Karaburma. Nedelju dana nakon Miloševićevog ubistva, uhapšen je Veljko Belivuk, a tri meseca nakon toga pao je i tada javnosti nepoznati Marko Miljković, inače venčani kum Vlastimira Miloševića. Uprkos naizgled čvrstim dokazima koji su vodili direktno do Veljka Belivuka i Miljkovića, obojica su se izvukla. Tokom sudskog postupka, policajac koji je svedočio rekao je da je kontaminirao dokaze „jer sve uviđaje radi jednom četkicom”, a potom je sudska veštakinja, koja je u krivičnoj prijavi navela da je Belivukov DNK pronađen na vratima od ulaza u zgradu u kojoj je Milošević živeo, taj iskaz na suđenju promenila i rekla da on pripada nepoznatoj osobi.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti