Uspon i pad Dijane Hrkalović: Uništavala dokaze protiv Belivuka, javljala "kavčanima" gde su im protivnici, prisluškivala Vučića...

15.10.2021

19:42

0

Autor: Lj. Keković

Bivša državna sekretarka u MUP Srbije privedena zbog uništavanja dokaza ubistva na šinama

Uspon i pad Dijane Hrkalović: Uništavala dokaze protiv Belivuka, javljala "kavčanima" gde su im protivnici, prisluškivala Vučića...
ATA images/Pixabay

Iako se mesecima unazad spekulisalo da li će bivša državna sekretaka u MUP Srbije Dijana Hrkalović biti uhapšena zbog sumnje da je sarađivala sa kriminalnom grupom Veljka Belivuka i nezakonito se bavila prisluškivanjem, ili joj niko ništa ne može jer se “obezbedila” navodnim dokaznim materijalima za kontra-udar, ona je danas uhapšena!

Hrkalovićka se sumnjiči za zloupotrebu službenog položaja, odnosno, za sad, za skrivanje dokaza u vezi sa ubistvom karatiste Vlastimira Miloševića na šinama u centru Beograda, koga je, po svemu sudeći likvidirao lično Veljko Belivuk, uz asistenciju Marka Miljkovića.

24sedam/Printscreen
 

Iako ih je ubrzo nakon ovog ubistva pohapsio inspektor za krvne delikte Dejan Jović, došo je do neobjašnjivog preokreta, jer su dokazi o DNK Belivuka u međuvremenu uništeni a njegov telefon, i pored naredbe nadležnog tužilaštva, nikada nije izveštačen.

Ovaj obrt, koji se mogao izvesti samo uz pomoć saočesnika iz policije, u ovom slučaju sumnja se Dijane Hrkalović, doveo je do oslobađaujće sudske presude protiv Belivuka i Miljkovića, koji se danas terete da su u kući strave u Ritopeku zverski ubili petoricu svojih protivnika, a vodi se i istraga za još tri ubistva u Srbiji i dva u Crnoj Gori.

Dijana Hrkalović, diplomirani psiholog, prvi ozbiljan sukob sa policijom imala je 2011. godine sa policajcima na Paliluli, koji su je priveli, a ona se tada zarekla da će “J….. materi tadašenjm načelniku policije, i to se i desilo 2014. godine.

Osvetnički pohod

U svom osvetničkom pohodu, iz UKP je eliminisala brojne iskusne inspektore, od kojih su mnogi još tada pokušavali da ukažu na njene nedopustive veze i kontakte sa osobama iz sveta kriminala.

Tu se pre svega mislilo na vođu navijača Aleksandra Stankovića, zvanog Sale Mutavi, koga je obezbeđivao žandarm Nenad Vučković, sa kojim je Dijana, kažu, imala mnogo bližu konekciju od prijateljske.

Dijana Hrkalović ATA Images/Miloš Tešić
 

Posle likvidacije Stankovića 2016. godine, koji je bio nadređen Belivuku, istragu njegovog ubistva vodio je gore pomenuti inspektor Dejan Jović.

On je posle obavljenog uviđaja u Bačvanskoj ulici pozvan kod Hrkalovićke na raport, a kad joj je predočio šta je utvrdio, ona je počela da urla i da šutira čaure i dokaze koje je on prikupio.

Godinu dana kasnije, istražujući ubistvo Vlastimira Miloševića, Jović je uhapšen pod lažnom sumnjom da je trgovao uticajem, a zatim i preko medija bliskih Hrkalovićki, kao i tadašnjem ministru policije Nebojši Stefanović, u tekstovima filovanim od “odlično obaveštenog izvora” proglašen je krticom “škaljarskog” klana u MUP, a zatim je na sudu oslobođen. Na žalost, prošle godine je preminuo od zaraze korona virusom.

Naličje njene moći

Hrkalovićkinu neograničenu moć u srpskoj policiji pratila je serija ubistava u Srbiji i izvan granica zemlje, i to uglavnom visokopozicioniranih članova “škaljarskog klana”, pa se počelo šuškati o tome da neko iz vrha tadašnjeg MUP, apostrfirajući upravo nju, dojavljuje “kavčanima” gde se nalaze njihovi protivnici za odstrel.

Pored Belivuka, Hrkalovićka je, kako se sumnja, bila u kontaktu i sa bosanskim kriminalcem Darkom Elezom.

Printscreen/Instagram
 

Zbog sumnje da je u vrhu MUP uz njenu i pomoć još nekih osoba stvoren paralelni sistem za prisluškivanje i praćenje bezbednosno interesantnih osoba, odnosno osoba koje je trebalo reketirati, ucenjivati i na razne druge načine zlostavljati, suptilno je smenjena uz reči tadašnjeg ministra policije Stefanovića “da je dobro radila svoj posao”!?

 

 

Oterala samu sebe?!

Nakon smene, u jednim dnevnim novinama, koje je sada besomučno napadaju izjavila je da je iz MUP-a nije oterao ni Vučić, ni Stefanović, već da se povukla zbog bolesti.

Čak se u medijima spekulisalo da je jedno vreme bila promenila identitet, da je sebi nadenula ime Nika Rina, ali i da se vrlo brzo vratila svom predhodnom imenu i prezimenu.

Njenim i Stefanovićevim odlaskom iz vrha srpske policije isplivala je i afera nezakonitog prisluškivanja predsednika Srbije.

Od početka godine dva puta je saslušavana u SBPOk zbog sumnje o vezama sa Belivukom, kao i o nezakonitom prisluškivanju i samog Aleksandra Vučića, a pre neki dan odbila je ispitivanje na poligrafu.

Nedavno je na svom Instagram nalogu okačila slike iz jednom salona za ulepšavanje, gde redovno održava obrve, a takođe je okačila I fotografije sa proslave svog rođendana stavljajući u prvi plan buket ruža uz citat iz čuvene poeme Čarlsa Bukovskog “Idi do kraja”.

Dijana je na svoj 34 rođendan objavila: "Ako ćeš da pokušaš, idi do kraja... A to može da znači i zatvor".

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti