Niske pobude Mesara iz Ritopeka: Miljković ubio dvojicu kumova, jednog zbog duga, a drugog da bi mu preoteo biznis

01.10.2021

06:59

1

Svog vođu Veljka Belivuka “ohrabrio” je da mu ubije venčanog kuma rečima: “Što ne rokneš Vlastu, što si pi*ka?!”

Niske pobude Mesara iz Ritopeka: Miljković ubio dvojicu kumova, jednog zbog duga, a drugog da bi mu preoteo biznis
Marko Miljković - Copyright E-Stock

Jedan od ozloglašenih vođa kriminalnog klana iz Ritopeka Marko Miljković, zvani Mesar i Mare, nije ubijao samo svoje protivnike već i svoje kumove!

On se javno hvalio da je ubio oba kuma, a tužilaštvo i policija intenzivno rade na rasvetljavanju likvidacije Vlastimira Miloševića i Mirka Kojića Koje, Miljkovićevih kumova koje je, kako se sumnja, ubio zbog novca.

Svog vođu Veljka Belivuka “ohrabrio” je da mu ubije venčanog kuma rečima: “Što ne rokneš Vlastu, što si pi*ka?!”

Vlastimir Milošević, bivši karate reprezentativac, ubijen je rano ujutru 30. januara 2017. godine sa šest metaka iz „škorpiona“.

On je bio šef obezbeđenja nekoliko popularnih lokala u Beogradu, između ostalih i jednog beogradskog splava. Miljković je, veruje se, radio kumu o glavi jer nije bio u mogućnosti da mu vrati dug iz poslova vezanih za obezbeđenje klubova.

 Odnosi su se zategli jer je Milošević tražio da mu vrati novac, a ovaj nije imao hrabrosti da mu se sam suprotstavi, već je vrlo perfidno uvlačio Belivuka u celu priču oko ubistva.

U jednoj kafani, pre likvidacije, navodno je Mare rekao Belivuku: “Što ne rokneš Vlastu, što si pi*ka, što ga se plašiš?!”

Miljković i Belivuk Printscreen
 

Belivuk se teretio da je 30. januara sa šest metaka iz „škorpiona“ ubio Vlastimira na tramvajskim šinama u Ulici 27. marta, i pritom ostavio mnogo tragova, dok se Miljković teretio da ga je dovezao do mesta zločina i potom odvezao.

Ubrzo posle ubistva, njih dvojica su privedena u kafani „Stara srpska kuća“, okruženi petoricom svojih "vojnika", a priveo ih je sada pokojni inspektor Dejan Jović, koji je nakon ove istrage lažno optužen za trgovinu uticajem, te suspendovan.

Ubijeni Milošević sukobio se ranije i sa momcima iz ekipe bliske ubijenom vođi "Janičara" Aleksandru Stankoviću zvanom Mutavi.

Njegova supruga Violeta Milošević izjavila je da je Miljković nagovarao Vlastu na osvetu.

- Miljković nam je venčani kum. Kada je Vlastimir pretučen ispred jednog splava, Miljković ga je nagovarao da se osveti. Nudio je da mu nabavi oružje, eksploziv i automobile - rekla je Miloševićeva, i dodala da je Miljković to izjavio pred njom dok su sedeli u restoranu.

Printscreen/YouTube/Rudar7/Pink
 

- Sramota je ubiti kuma - dodala je ona.

Belivuk i Miljković, kao i njegov drugi kum Mirko Kojićm, bili su optuženi za ubistvo karatiste.

Međutim, u maju 2018. godine Viši sud u Beogradu oslobodio ih je optužbi, a sud je takvu odluku doneo zbog nedostatka dokaza, jer je Belivukov DNK “bio kontaminiran”, a volšebno je u kancelarijama tužilaštva nestao i njegov mobilni telefon, koji zbog toga nikada nije veštačen.

Pretnja koju su uklonili

U slučaju ubistva drugog kuma Mirka Kojića još se pokušava odgonetnuti kako je on od saučesnika u ubistvu postao pretnja koju su Miljković i Belivuk uklonili.

Kojić je jedno vreme zidao zgrade na Zvezdari, i postoji indicija da mu ova dvojica nisu u potpunosti verovala, a sa druge strane su bacili oko na njegov građevinski biznis.

Predsednica sudskog veća Slavica Nikolić je pri izricanju prvostepene presude rekla da su svi navodi iz optužnice ostali samo na nivou sumnje.

Postoji stepen sumnje da su možda na neki način imali vezu sa ovim krivičnim delom, ali to nije dovoljno za osuđujuću presudu, koja traži izvesnost - rekla je sudija.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike