"Kako sam saznala da Velja Nevolja stoji iza ubistva mog sina": Ispovest majke Gorana Mihajlovića

27.09.2021

06:14

0

Autor: 24sedam

- Viđala sam se i pričala sa inspektorom Stolićem. Tek kada je uhapšen zbog odavanja službenih tajni klanu Veljka Belivuka stvari su mi bile jasnije, kaže majka

"Kako sam saznala da Velja Nevolja stoji iza ubistva mog sina": Ispovest majke Gorana Mihajlovića
Copyright Miljković i Belivuk Printscreen

Goran Mihajlović (22) nestao je 1. aprila 2019. O njemu se ništa nije znalo do pre nekoliko dana kada je tužilaštvo za organizovani krminal, u saradnji sa pripadnicima MUP Srbije i Bezbednosno-informativnom agencijom prikupilo dokaze za osnovanu sumnju da su Mihajlovića namamili i ubili pripadnici kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

- Ovu informaciju saznala sam u medijima. Mene još niko nije pozvao. Ja samo želim da saznam istinu ko je naručio i ubio mog Gorana - počinje svoju ispovest majka.

"Dobio je ‚‚porše" za neki posao"

Prema njenim rečima, sa sinom Goranom nije živela zajedno u kući. Međutim, sedam dana pre nego što će nestati on se sa suprugom i ćerkom vratio u porodični dom.

- Nije mi ništa rekao. Znala sam da je uradio neki posao i da je za to dobio automobil „porše“ koji je vozio. Govorila sam da toliko dugo radim i da tako skupoceni auto nikada nisam imala u životu. Nije bio blizak sa mnom i ništa mi nije govorio- objašnjava Sanja.

Na dan kada je nestao nije ga videla. Goranova majka je primetila samo da je veče pre toga bio jako nervozan.

- Javio se ocu i supruzi Katarini i poručio da će brzo da se vrati. Noć je uveliko pala, a njega nije bilo. Nije se javljao ni na telefon. Katarina nam je rekla da sigurno nešto završava. Kada je prošlo sedam dana, a on se nije pojavljivao, niti javljao, nestanak smo prijavili policiji. Policija je Goranov automobil, kojim je otišao da se nađe sa drugom, pronašla 12. aprila u Novom Beogradu. U autu je bio i pištolj, kao i pasoš i lična karta Gorana Mihajlovića. Privatnom istragom došla sam do saznanja da iza ubistva mog deteta stoji klan Veljka Belivuka- tvrdi Sanja.

Nakon Goranovog nestanka na svakih sedam dana odlazila je u policiju, ali informacija nije bilo.

- Posle izvesnog vremena, krenuli smo sami u potragu. Došli smo i do snimaka sa kamera, gde se vidi da se sreo sa Ninom Šuntićem, i da je ušao u njegov „smart“. Goranov džip je ostao na parkingu u Resniku. Sve se to vidi na kameri. Posle izvesnog vremena, kamera je zabeležila i muškarca sa bradom, naočarima i kačketom kako dolazi i otključava vozilo mog Gorana i odvozi ga negde. I to oko 16.30, a od tog trenutka i telefon mog sina je nedostupan- kaže Sanja.

O saradnji sa inspektorom Stolićem

Inspektor Službe za borbu protiv organizovanog kriminala Božidar Stolić , prema Sanjim, rečima bio je jedan od ljudi iz policije sa kojima je sarađivala.

- Viđala sam se i pričala sa inspektorom Stolićem. Tek kada je uhapšen zbog odavanja službenih tajni klanu Veljka Belivuka stvari su mi bile jasnije. Imala sam utisak da sve što bi od mene saznao o sinu, o naši saznanjima prenosio je kriminalcima. Samo on je znao neke informacije koje su se kasnije pojavile - tvrdi Sanja Mihajlović.

Ukaljao ugled policije

Stolić je, inače od ranije poznat kao policajac koji je radio na slučaju hapšenja ekipe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića. On je u sklopu akcije protiv Belivukovog klana uhapšen 12. juna zbog sumnje da je odavao informacije iz istrage pripadnicima kavačkog klana, kao i njihovim saradnicima Belivuku i Miljkoviću.

Protiv njega je istragu povelo Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, ali je, u međuvremenu, njegov slučaj prebačen u TOK.

Međutim, Stolić je u avgustu volšebno pušten iz pritvora jer protiv njega nije pokrenut postupak, iako je spektakularno uhapšen kao krtica klana Veljka Belivuka.

Zanimljivo je i to što je ovaj inspektor vodio istragu o nestalim mladićima, od kojih su se mnogi sada našli na Beliuvkovom spisku otetih i ubijenih. Stolić je porodicama nestalih, kojima se u zadnje dve godine izgubio svaki trag, ubeđivao da su oni sigurno živi, ali da su otišli negde "preko".
Ovaj inspektor je ukaljao ugled policije radeći prvo za kavački klan i Veljka Belivuka pa je, posle hapšenja te kriminalne grupe, počeo da radi sa ostacim zemunskog klana. Stolićeva karijera u drugoj kriminalnoj grupi nije dugo trajala, s obzirom da su pripadnici MUP-a u korenu sasekli njegov “angažman” u zemunskom klanu.

Za ubistva Gorana Mihajlovića i Nikole Mitića (33), čiji je nestanak prijavljen, kako smo nezvanično saznali, do kraja ove nedelje biće proširena istraga protiv Veljka Belivuka, poznatijeg kao Velja Nevolja, i njegove kriminalne grupe. Tužilaštvo za organizovani kriminal u saradnji sa pripadnicima MUP Srbije i BIA, prema zvanično još nepotvrđenim informacijama, prikupilo je dokaze za osnovanu sumnju da su dvojicu mladića, namamili i ubili pripadnici Belivukovog klana.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike