Krtica kriminalaca iz srca policije: Inspektor Stolić karika između "zemunaca" i klana iz Ritopeka

25.09.2021

10:48

0

Slađan Konstantinović, stariji brat odbeglog Ninoslava, već hapšen zbog ubistva Vladimira Lukića, navijača FK Rad

Krtica kriminalaca iz srca policije: Inspektor Stolić karika između "zemunaca" i klana iz Ritopeka
Copyright MUP Srbije

Slađan (46), stariji brat odbeglog pripadnika "zemunskog klana" Ninoslava Konstantinovića, koji je danas uhapšen u zajedničkoj akciji MUP Srbije i BIA zajedno sa inspektorom SBPOK za krvne i seksualne delikte Božidarom Stolićem (35), ranije osumnjičenim za saradnju sa klanom Veljka Belivuka, kao i suspendovanim policijskim službenikom M. K. (50), odranije je poznat policiji. Njemu je u oktobru 2013. bio određen pritvor zbog sumnje da je 27. oktobra iste godine u kafiću "Penzija" ubio Vladimira Lukića, navijača FK Rad.

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu odredio mu je tada jednomesečni pritvor zbog opasnosti od bekstva i pretpostavke da bi boravkom na slobodi mogao da utiče na svedoke, ali i straha da bi mogao da ponovi krivično delo. Tužilaštvo je tada protiv Slađana Konstantinovića donelo naredbu o sprovođenju istrage za krivično delo teško ubistvo.

Konstantinović i Lukić su se najpre verbalno sukobili da bi potom Lukić sagovornika napao nožem i povredio mu ruku. Konstantinović je potom pucao u Lukića a ovaj je nastavio da ga ubada nožem.

Od više ispaljenih hitaca jedan je Lukića najpre pogodio u butinu, zatim u grudni koš, a treći u bešiku. Od tih povreda, Lukić je ubrzo preminuo.

Mlađi brat ovog osumnjičenog, Ninoslav Konstantinović je jedini odbegli pripadnik "zemunskog klana" čija se sudbina ne zna. I dalje je na interpolovoj poternici koja je za njim raspisana posle ubistva premijera Zorana Đinđića 2003. ali se sumnja da je odavno mrtav.

Sretko Kalinić koji je radio likvidacije za "zemunski klan", policiji i tužilaštvu ispričao je svojevremeno da je Konstantinović ubijen i da je njegovo telo zakopano u njivi u blizini autoputa Beograd-Zagreb. Policija jetada  prekopala navedeno mesto ali nije ništa našla.

Ninoslav Konstantinović/Foto: Printskrin/Fejsbuk
 

 

Ninoslav Konstatinović se tokom vladavine Dušana Spasojevića beogradskim podzemljem brzo uzdigao u vođu ogranka "zemunskog klana" na Karaburmi. Bio je glavni distributer heroina u tom delu grada i za račun Spasojevića je pod svojom kontrolom držao celu mrežu sitnih dilera. Za njega se veruje da je učestvovao u najmanje tri likvidacije - Slobodana Radosavljevića Bulketa, Gorana Trajkovića i Aleksandra Ristića.

Kružile su i priče da je Ninoslav posle akcije "Sablja" pobegao u Holandiju, da bi se zatim preselio u Italiju, gde je pristupio čuvenoj napuljskoj mafiji Kamora. Bio je njihov čovek za egzekucije, kao što je radio i u Beogradu, samo što je na Apeninima pucao dok je vozio skuter, kako bi lakše pobegao sa lica mesta.

I sam Nino je krajem 20. veka bio žrtva pokušaja likvidacije iz vozila, ali uspeo je da preživi uz nekoliko rana.

"Nasmejani ubica" Čaba Der, koji u zatvoru u Mađarskoj služi doživotnu kaznu izneo je u svom pismu šokantne tvrdnje ove godine povodom Konstatinovića.

Prema rečima Dera, u iznajmljenom stanu u Budimpešti u kom je živeo, pokušao je da ga ubije poslednji odbegli "zemunac", o čijoj se sudbini gotovo da ništa ni ne zna već 18 godina. On je u svom pismu bacio novu sumnju da je zloglasni "zemunac" i dalje živ jer iako ne navodi kad se napad dogodio, poznato je da je on iz zatvora, u kom je služio kaznu za ubistvo Branislava Jelačića, izašao tek 2017. i da je samo dve godine bio na slobodi, pa se pretpostavlja da je do navodnog napada došlo u tom periodu.

Inspetkor Božidar Stolić volšebno je u avgustu pušten iz pritvora jer protiv njega nije pokrenut postupak, iako je spektakularno uhapšen kao krtica klana Veljka Belivuka.

Zanimljivo je i to što je ovaj inspektor vodio istragu o nestalim mladićima, od kojih su se mnogi sada našli na Beliuvkovom spisku otetih i ubijenih.

Stolić je porodicama nestalih, kojima se u zadnje dve godine izgubio svaki trag, ubeđivao da su oni sigurno živi, ali da su otišli negde "preko".

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike