Ukaljao ugled policije: Stolić prvo radio za kavčane i Belivuka, pa prešao u zemunski klan (VIDEO)

25.09.2021

13:55

0

Autor: 24sedam

Inspektor SBPOK-a Božidar Stolić uhapšen je danas zajedno sa članom zemunskog klana Slađanom Konstantinovićem i pripadnikom BIA M. K.

Ukaljao ugled policije: Stolić prvo radio za kavčane i Belivuka, pa prešao u zemunski klan (VIDEO)
Božidar Stolić - Copyright MUP Srbije

Stolić je od ranije poznat kao policajac koji je radio na slučaju hapšenja ekipe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića. On je u sklopu akcije protiv Belivukovog klana uhapšen 12. juna zbog sumnje da je odavao informacije iz istrage pripadnicima kavačkog klana, kao i njihovim saradnicima Belivuku i Miljkoviću.

Protiv njega je istragu povelo Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, ali je, u međuvremenu, njegov slučaj prebačen u TOK.

Porodice Belivukovih žrtava ubeđivao da su im deca živa

Međutim, Stolić je u avgustu volšebno pušten iz pritvora jer protiv njega nije pokrenut postupak, iako je spektakularno uhapšen kao krtica klana Veljka Belivuka.

Zanimljivo je i to što je ovaj inspektor vodio istragu o nestalim mladićima, od kojih su se mnogi sada našli na Beliuvkovom spisku otetih i ubijenih. Stolić je porodicama nestalih, kojima se u zadnje dve godine izgubio svaki trag, ubeđivao da su oni sigurno živi, ali da su otišli negde "preko".

“Transfer” među zemunce

Ovaj inspektor je ukaljao ugled policije radeći prvo za kavački klan i Veljka Belivuka pa je, posle hapšenja te kriminalne grupe, počeo da radi sa ostacim zemunskog klana. Stolićeva karijera u drugoj kriminalnoj grupi nije dugo trajala, s obzirom da su pripadnici MUP-a u korenu sasekli njegov “angažman” u zemunskom klanu.

Pored njega je uhapšen i Slađan (46), stariji brat odbeglog pripadnika "zemunskog klana" Ninoslava Konstantinovića. Njemu je u oktobru 2013. bio određen pritvor zbog sumnje da je 27. oktobra iste godine u kafiću "Penzija" ubio Vladimira Lukića, navijača FK Rad.

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu odredio mu je tada jednomesečni pritvor zbog opasnosti od bekstva i pretpostavke da bi boravkom na slobodi mogao da utiče na svedoke, ali i straha da bi mogao da ponovi krivično delo. Tužilaštvo je tada protiv Slađana Konstantinovića donelo naredbu o sprovođenju istrage za krivično delo teško ubistvo.

Ovom akcijom srpske policije još jednom je potvrđena nulta tolerancija državnih organa prema kriminalu.

Podsetimo, Stolić, Konstantinović i M. K. se terete da su u periodu od 17. do 22. septembra ove godine nekoliko puta boravili u ugostiteljskom objektu oštećenog i preteći mu pokušali da ga prinude da im proda ugostiteljski objekat za višestruko nižu vrednost u odnosu na stvarnu vrednost.  Kada je oštećeni odbio, oni su mu, kako se sumnja, saopštili da više ugostiteljski objekat nije njegov već njihov.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike