Niko od komšija nije znao da Olgica radi u njihovoj zgradi: Šta je nađeno u salonu nadrilekarke u Banjaluci?!

02.06.2021

13:52 >> 14:04

0

Autor: J.B.O.

Salonu u Banjaluci je Inspektorat RS zabranio rad, korišćena oprema namenjena samo bolnicama

Niko od komšija nije znao da Olgica radi u njihovoj zgradi: Šta je nađeno u salonu nadrilekarke u Banjaluci?!
Copyright Printscreen/Instagram

Olgica Markanović, koja je uhapšena u Beogradu zbog sumnje da se bavila nadrilekarstvom, imala je salon i u Banjaluci, kojem je Inspektorat Republike Srpske zabranio rad.

Akcija republičkih inspektora usledila je nakon što su dobili prijavu u kojoj se navodilo da je Olgica Markanović, predsednik Udruženja “Maderoterapija” Banjaluka obavljala estetske zahvate i intervencije na klijentima, kojima je nanela trajne posledice u vidu oštećenja kože i tkiva.

– Postupajući po prijavi, republički zdravstveni i republički tržišni inspektori su u martu ove godine izvršili vanredni inspekcijski nadzor u Udruženju “Maderoterapija”, Banjaluka pri čemu je utvrđeno da su u prostoru udruženja zatečena medicinska sredstva čija primena je dozvoljena samo u zdravstvenoj ustanovi – naveli su iz Inspektorata RS za Srpskainfo.

Tokom kontrole u salonu Markanovićeve zatečeno je osam potpisanih dokumenata osoba koje su pristale na laser lifting plazma penom, kao i ručno vođena evidencija o osobama, određenim cenama usluga i datumima poseta.

– Imajući u vidu da kontrolisani subjekat nema rešenje ministra zdravlja i socijalne zaštite o ispunjenosti uslova za rad zdravstvene ustanove, a obavljao je zdravstvenu delatnost primenjujući medicinska sredstva koja ne mogu biti u slobodnoj prodaji i koja se mogu primjenjivati samo u zdravstvenoj ustanovi, inspektor je Rešenjem izrekao meru zabrane obavljanja invazivnih tretmana na koži i primene medicinskih sredstava, čija je primena dozvoljena samo u zdravstvenoj ustanovi – navode iz Inspektorata RS.

Kompletan predmet je u maju ove godine dostavljen Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka radi eventualnog utvrđivanja krivične odgovornosti Olgice Markanović.

Komšije, koje žive u ulici gde je Markanovićeva imala salon u banjalučkom naselju Petrićevac, rekle su za Srpskainfo da nisu bile upoznate sa postojanjem ovog salona.

Stan u prizmelju zgrade u Kupreškoj ulici u banjalučkom naselju Petrićevac, u kojem je salon, prethodnih dana je bio prazan. Komšije u toj zgradi kažu da znaju da je tu radio kozmetički salon, jer su viđali devojke koje su dolazile na razne tretmane.

Međutim, kako kažu, sve je bilo izuzetno diskretno, tako da ne znaju detalje o životu Markanovićeve i poslu kojim se bavila.

Foto:Instagram

Jedna od komšinica je ispričala da je njena sestra imala veliki problem nakon tretmana kod nje jer je bila unakažena.

– Nikada ne bih ni čula, ni znala da postoji neki salon u toj zgradi i da neko tu radi, da sestra nije otišla ne neki takozvani “vampirski tretman”. Sećam se da je bila ogorčena koliko je loše sve bilo urađeno, a u odnosu na ono kako se predstavljalo kada se raspitivala za tretman – ispričala je ova komšinica.

Sagovornica čija sestra je imala neprijatno iskustvom sa radom Markanovićeve kaže da se o svemu sa njom dogovarala telefonom.

Da podsetimo, saslušanje Olgice Markanović osumnjičene da je estetskim i antiejdžing nadrilekrstvom izazvala zdravstvene probleme kod 11 osoba, održaće se sutra u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu.

Nakon saslušanja osumnjičene, a u zavisnosti od iznete odbrane, tužilaštvo će odlučiti da li će tražiti od suda da joj odredi pritvor.

Markanović se, za sada, sumnjiči da je neovlašćeno pružala medicinske usluge iz oblasti estetike i izazvala zdravstvene probleme kod 11 oštećenih, a postoje indicije da je kod određenih osoba pored telesnih povreda i zdravlje teško narušeno.

Utvrđeno je i da je ona u dužem vremenskom periodu u “medicinsko-estetskom centru Tayas” u Beogradu, u Drinićkoj ulici, pružala navedene usluge bez odobrenja, odnosno licence Ministarstva zdravlja, suprotno zakonu o zdravstvenoj zaštiti i pravilnicima koji uređuju obavljanje te vrste usluga.

Pročitajte još:

Tereti se za krivična dela teško delo protiv zdravlja ljudi, nadrilekarstvo i nadriapotekarstvo, kao i neovlašćeno bavljenje određenom delatnošću.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike