Oslobođen da je skrivao ubicu Luke Žižića! Početak suđenja i presuda u istom danu

01.07.2024

15:40

0

Jovan Ugrenović je negirao krivicu navodeći da, kada je izdao vikendicu, nije znao šta je Milašinović uradio

Oslobođen da je skrivao ubicu Luke Žižića! Početak suđenja i presuda u istom danu
Luka Žižić ubijen u svom kafiću - Copyright 24sedam/M.S. Printscreen/Pobjeda.me/umrlice

Veće Višeg suda u Beogradu danas je na prvom pretresu ponovljenog suđenja oslobodilo Jovana Ugrenovića od optužbe da je skrivao osuđenog Stefana Milašinovića nakon ubistva Luke Žižića 28. aprila 2022. godine u Novom Beogradu.

S obzirom da je prva prvostepena presuda ukinuta samo u delu koji se odnosi na Ugrenovića, sudija je navela da nema potrebe da ovo veće insistira na osuđujućoj presudi kada je stav Apelacionog suda jasan. Troškove postupka će snositi sud.

Facebook
Stefan Milašinović

Ovo je druga prvostepena presuda i na nju su dozvoljene žalbe Apelacionom sudu u Beogradu. Više javno tužilaštvo u Beogradu će izjaviti žalbu na ovu presudu, potvrđeno je u tom tužilaštvu.

Ugrenović je oslobođen od krivice da je skrivao Milašinovića nakon ubistva Žižića, odnosno za krivično delo pomoć učiniocu nakon izvršenog krivičnog dela. Prvom prvostepenom presudom Ugrenović je bio osuđen na kaznu zatvora od godinu i po dana, međutim taj deo presude je Apelacioni sud ukinuo dok je potvrdio deo kojim je Milašinović osuđen na 20 godina zatvora za Žižićevo ubistvo.

Ovo suđenje je danas i počelo i završilo se, jer su pročitani svi dokazi, a tužilac i odbrana su izneli svoja uvodna izlaganja i završne reči. Ugrenović je ostao pri ranije iznetoj odbrani.

Tužilac je predložio da sud Ugrenovića osudi na kaznu zatvora od tri godine, a advokat Nikola Ristović, Ugrenovićev branilac da ga sud oslobodi krivice. Ristović je istakao da nije dokazan umišljaj kod Ugrenovića, odnosno da je on znao da je Milašinović počinio ubistvo i da mu zato treba da se skloni. Nedavno se policiji predao Uroš P. osumnjičeni da je Milašinoviću pomogao u skrivanju nakon ubistva.

Ugrenović je tokom prethodnog suđenja negirao krivicu navodeći da, kada je izdao vikendicu, nije znao šta je Milašinović uradio.

Milašinović je oglašen krivim što je 28. aprila obučen u radnički kombinezon, sa maskom na licu i kačketom, došao do kafića “Ritual”, u kojem je Žižić sedeo sa prijateljima, kada je najpre tražio da ide do toaleta, izašao napolje, prišao stolu za kojim je sedeo Žižić i ispalio najmanje sedam hitaca ka njemu.

On je uspeo da pobegne sa lica mesta. Uhapšen je 5. maja 2022. godine u kući u naselju Grdelica u Kraljevu, koje skrovište mu je, kako se navodi u optužnici, obezbedio Ugrenović.

Bonuc video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike