Čuvari iz zatvora u Padinskoj Slkeli u pritvoru, a doktorki nanogica: Krili da trojica muče i ubijaju Stanimira (74)

28.06.2024

21:55

0

Autor: Mi. S.

Pritvor im je određen zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo

Čuvari iz zatvora u Padinskoj Slkeli u pritvoru, a doktorki nanogica: Krili da trojica muče i ubijaju Stanimira (74)
Ilustracija - Copyright Profimedia

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu - Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije je odredio jednomesečni pritvor Slađanu K., Dušanu .K., S tefanu P. i Zoranu K, čuvarima zatvora u Padinskoj Skeli.

Pritvor im je određen zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke, kao i zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo.

Istim rešenjem, prema okrivljenoj Vesni S. određena je mera zabrane napuštanja stana uz primenu elektronskog nadzora, kojom joj je zabranjeno da bez odobrenja suda napusti stan u kojem boravi.

Printscreen/Facebook/S.B.
Stanimir Brajković

Ova mera njoj je određena zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo.

Okrivljenima Slađanu K., Dušanu K., Stefanu P., Zoranu K. i Vesni S. na teret se stavlja po jedno krivično delo nesavetan rad u službi.

Protiv navedenog rešenja dozvoljena je žalba krivičnom vanpretresnom veću Višeg suda u Beogradu - Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije, u roku od tri dana od prijema rešenja.

Oni se sumnjiče da su, od 24. januara do 4. februara ove godine, u svojstvu službenih lica, kršenjem Pravilnika o načinu obavljanja poslova u službi za obezbeđenje u zavodima za izvršenje krivičnih sankcija i procedurama i propuštanjem dužnosti nadzora, nesavesno postupali u vršenju službe, usled čega je 4. februara ove godine preminuo prekršajni osuđenik Stanimir Brajković, koji je izdržavao prekršajnu kaznu u zatvorenom odeljenju, Kazneno-popravnog zavoda u Beogradu u Padinskoj Skeli.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike