Ukinuta presuda makrou i pomagačima u Beogradu: Suđenje osmočlanoj grupi kreće iz početka

28.06.2024

19:50

0

Organizovana kriminalna grupa tereti se za posredovanje u vršenju prostitucije

Ukinuta presuda makrou i pomagačima u Beogradu: Suđenje osmočlanoj grupi kreće iz početka
Ilustracija - Copyright Profimedia

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je presudu kojom su osam pripadnika grupe osuđeni na zatvorske kazne zbog posredovanja u vršenju prostitucije, i naložio sudu da ponovi suđenje.

Prvostepenom presudom oni su bili osuđeni za krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnoh dela i posredovanje u vršenju prostitucije na kazne zatvora od deset meseci pa do četiri i po godine i novčane kazne od 60.000 dinara do pola miliona dinara.

Suđenje se ponavlja Miroslavu Terziću, Vladimiru Đorđeviću, Tatjani Lukić, Tamari Hafizović, Vukanu Petroviću, Saši Nikoliću, Sretenu Dučiću i Marku Radomiroviću.

Apelacioni sud je presudu Posebnog odeljenja za organizovani kriminal u Beogradu ukinuo usvojivši žalbu optuženog Dučića i branioca ostalih okrivljenih i sudu naložio da ponovi suđenje.

Ovaj sud smatra da se osnovano žalbama ukazuje da prvostepeni sud u pogledu činjenica koje su predmet dokazivanja nije dao jasne i neprotivrečne razloge zbog čega prvostepena presuda nije mogla biti ispitana.

Profimedia
Ilustracija

Terzić je bio oglašen krivim od juna do oktobra 2019. godine, u Beogradu, organizovao kriminalnu grupu, u cilju vršenja krivičnog dela posredovanje u prostituciji.

On je, kako se sumnja, stvorio plan delovanja ove grupe na osnovu kog je. radi zarade, više ženskih osoba navođeno na prostituciju od čega im je obećana polovina zarade za pružanje seksualnih usluga.

 Kako se sumnja, one su po dogovorenim uslovima pružale seksualne usluge zainteresovanim klijentima na njihovim adresama ili u stanovima koji su uzimani u zakup za potrebe funkcionisanja organizovane kriminalne grupe.

Novac je kao organizator uzimao Terzić i delio u zavisnosti od izvršenih zadataka sa Đorđevićem, Lukićkom, Hafizovićkom, Petrovićem, Nikolićem, Dučićem i Radomirovićem, a koji su postupali sa jasno definisanim ulogama, poslovima i zadacima.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike