Makrou tri godine zatvora: Ovako je funkcionisala beogradska mreža prostitucije

30.03.2024

15:55

0

Jovici Drobnjaku izrečena je i novčana kazna od 250.000 dinara, dok je Danja Milanović osuđena na dve godine robije i 200.000 dinara

Makrou tri godine zatvora: Ovako je funkcionisala beogradska mreža prostitucije
Ilustracija - Copyright Profimedia

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio vođu kriminalne grupe Jovicu Drobnjaka na tri godine zatvora za posredovanje u vršenju prostitucije. Kao neosnovane su odbijene žalbe branilaca okrivljenih i potvrđena je prvostepena presuda Specijalnog suda.

Drobnjak mora da plati i novčanu kaznu od 250.000 dinara, dok je Danja Milanović pravosnażno osuđena na kaznu zatvora od dve godine i 200.000 dinara. Oboje su osuđeni za krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i posredovanje u vršenju prostitucije.

Drobnjak je od septembra 2022. do maja 2023. godine organizovao kriminalnu grupu sa ciljem sticanja novca od prostitucije, a lično je ili preko pripadnika grupe pronalazio žene u Beogradu i Aranđelovcu i podsticao ih na vršenje seksualnih usluga.

Foto:Profimedia
 

Obećavao im je prevoz do adresa klijenata i ličnu zaštitu. Nakon njihovog pristanka, zakupljivao je stanovw u Beogradu, u kojima su boravile ove žene, a koje je obezbeđivao član grupe Klarl Daniel.

Drobnjak je izdavao naloge osuđenim pripadnicima grupe, odnosno sekretaricama Bosiljki Grabovac i Željani Štreker, kao i Danji Milanović, da na internet portalu namenjenom za promovisanje pružanja seksualnih usluga postavljaju i ažuriraju oglase sa fotografijama i brojevima telefona žena i da po njegovom nalogu sa klijentima ugovaraju vrste seksualne usluge, mesto, vreme, dužinu i cenu.

Organizovao je pružanje seksualnih usluga i sprovodio devojke do ugovorenih mesta, njihovu predaju klijentima, i način raspodele novca stečenog kroz prostituciju, od troškova i podele zarade.

Danja Milanović oglašena je krivom što je od marta do 10. maja 2023. postala pripadnica ove grupe sa tačno definisanim ulogama.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike