Umešao i vračaru: Ubica tinejdžerke iz Ripnja vrti priču o crnoj magiji

25.06.2024

12:15

0

Autor: 24sedam

Optuženi svirepi ubica devojke (16) i dalje se vadi da je bio pod uticajem crne magije

Umešao i vračaru: Ubica tinejdžerke iz Ripnja vrti priču o crnoj magiji
Stojan Ilić - Copyright Printscreen/Facebook/Stojan I.

U Višem sudu u Beogradu danas je nastavljeno suđenje Stojanu Iliću (37), optuženom da je 10. aprila prošle godine u Ripnju, na svirep način ubio devojku Nevenu P. (16), a potom pokušao da usmrti i tri člana njene porodice. On je, ponovio da je bio pod uticajem crne magije. 

Ilić je dopunio svoju odbranu navodeći da je bio pod uticajem crne magije zbog čega je išao kod jedne vračare, koja mu je dala vodu sa nekom biljkom da pije kako bi skinuo magiju. Tvrdi da mu je ta žena rekla da će mu se prikazati ko mu je bacio crnu magiju, kao i da je onda počeo da sanja žrtve, odnosno ubijenu devojku, njenu majku i babu. 

Naveo da je njemu dok je pio tu vodu bilo bolje, dok se porodica oštećene razboljevala

U nastavku suđenja ispitana su tri veštaka a prvi psihijatar Aleksandar Milošević je ostao mišljenja da optuženi nema nikakvu duševnu bolest. Njegova koleginica psiholog Nada Janković je istakla da emotivno nestabilni poremećaj ličnosti nije duševno oboljenje već stanje. Veštak sudske medicine Vladimir Živković je naveo da je Nevena pri nanošenju rana trpela jake bolove.

24sedam/Katarina Mihajlović
Nevenu (16) iskasapio u šipražju kraj pruge

 

Sledeće suđenje je zakazano za 10. septembar.

Ilić je priznao da je ubio tinejdžerku, tvrdeći da ima psihičke probleme i da mu se u trenutku ubistva zacrnelo pred očima, te da ne zna kako ju je ubio. Više tužilaštvo u Beogradu tereti ga za krivična dela teško ubistvo i teško ubistvo u pokušaju.

Ilić  10. aprila oko 14.30 časova najpre sa Neveninom porodicom bio u njihovoj kući u Ripnju, a potom kolima povezao nju i njenog maloletnog brata do prodavnice. Kada je brat otišao u prodavnicu, Ilić je odvezao devojku ispod železničke pruge gde je počeo da je skida, a dok se opirala ubadao ju je nožem. Posle zločina, vratio do njene kuće i izbo devojčicinu majku, babu i ujaka.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike