Za sve je kriva crna magija: Monstrum iz Ripnja priznao da je ubio Nevenu (16)

25.01.2024

12:29

0

Stojan Ilić zna da je ubio tinejdžerku, ali se ne seća kako je došlo do zločina

Za sve je kriva crna magija: Monstrum iz Ripnja priznao da je ubio Nevenu (16)
Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

U Višem sudu u Beogradu danas je Stojan Ilić (37) priznao da je 10. aprila 2023. godine u Ripnju, na svirep način ubio devojku Nevena P. (16), ali je naglasio da se ne seća kako je došlo do zločina. Optužen je i da je nakon ubistva tinejdžerke pokušao da ubije i tri člana njene porodice.

Ilića je u svojoj odbranu naveo da nije hteo da povredi tinejdžerku, već da ima psihičke probleme zbog čega su mu i bili prepisani lekovi koje, kako je rekao, nije redovno pio. Dodao je i da je imao "crne misli", te da je često mislio da neko hoće da ga ubije i pomišljao na samoubistvo.

Rekao da je tog i prethodnog dana popio dosta alkohola i nekoliko besedina, kao i da je spavao samo dva sata nakon čega je 10. aprila došao kod porodice 16-godišnje devojke da napuni telefon, jer nije imao struju. Naveo je da je tada pio sa ujakom ubijene devojke, kada je krenuo sa njom i njenim bratom do radnje, odnosno on ih je vozio.

- Devojka je ostala u kolima samnom, dok je brat otišao u prodavnicu. Tada sam odlučio da odem do pumpe da sipam gorivo. Ona je pristala da krene samnom. U kolima smo se posvađali i nazvala me retardom i bolesnikom. Iznervirao sam se i sve mi se zacrnilo pred očima - naveo je on i dodao da ne zna kako je uzeo nož i kako se ubistvo desilo.

NMentalna zaostalost, depresivnost

Na današnjem suđenju svedočili su i veštaci - psiholog Nada Janković i psihijatar Aleksandar Milošević. Psihijatar je rekao da je Ilić imao suženje svesti, zbog emocionalne uzbuđenosti i ljutnje, ali ne bitno. Milošević je naglasio da je Ilić bio u lakše alkoholisanom stanju, a da ima laku mentalnu zaostalost i jedan stepen depresivnosti.

Podvukao je da nije pokušao da siluje devojku, niti da mu je to bila namera. Tvrdi da se porodica ubijene bavi crnom magijom i da je to primetio jer svaki put kada ode u crkvu, on se oseća bolje, a njima je loše.

Sledeće suđenje zakazano je za 27. februar.

Više tužilaštvo u Beogradu Ilića tereti da je 10. aprila oko 14.30 bio sa porodicom ubijene maloletnice u njihovoj porodičnoj kući u Ripnju, a potom kolima povezao nju i njenog brata do centra naselja kako bi otišli u prodavnicu. Kada je brat otišao u prodavnicu, Ilić je odvezao devojku u nenaseljeni deo Ripnja i zaustavio vozilo na kosini ispod železničke pruge, među rastinjem.

Kada je izašla iz vozila počeo je da je vuče i skida, dok se opirala, pa je ubadao nožem u telo, vrat i ruke, usled čega je trpela jake bolove i zadobila teške  povrede opasne po život od kojih je preminula. Nakon zločina, vratio se do njene porodične kuće i tamo nožem teško i lako povredio njenu majku, babu i ujaku. Nakon toga je pobegao, ali je ubrzo uhapšen.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike