Predao se saučesnik ubice Luke Žižića: Bio u bekstvu više od dve i po godine

21.06.2024

15:33

0

Uroš P. (22) predao se danas beogradfskoj policiji, a osumnjičen je za pomoć Stefanu Milašinoviću, ubici Luke Žižića

Predao se saučesnik ubice Luke Žižića: Bio u bekstvu više od dve i po godine
Luka Žižić ubijen u svom kafiću - Copyright 24sedam/M.S. Printscreen/Pobjeda.me/umrlice

Još jedan pomagač Stefana Milašinovića, pravosnažno osuđenog zbog ubistva Luke Žižića u apilu 2022. godine u kafiću u Novom Beogradu predao se danas beogradskoj policiji i Višem javnom tužilaštvu u Beogradu posle više od dve godine bekstva, piše Kurir.

U pitanji je Beograđanin Uroš P. (22) protiv kojeg Više javno tužilaštvo u Beogradu vodi istragu zbog sumnje da je kao i Jovan Ugrenović, pomogao Milašinoviću u skrivanju nakon izvršenog ubistva.

Facebook
Stefan Milašinović

Istraga protiv ovog osumnjičenog je bila u prekidu jer je bio u bekstvu, iz kog razloga se, kako saznajemo, nije našao na optužnici sa Milašinovićem i Ugrenovićem.

Uroš P. se sumnjiči za izvršenje krivičnog dela pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog dela, i nakon današnje predaje istraga protiv njega će biti nastavljena.

Nedavno je Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno osudio Milašinovića (24) na kaznu zatvora od 20 godina, jer je 28. aprila 2022. godine hicima iz pištolja koji je neovlašćeno nosio, ubio Luku Žižića u kafiću “Ritual caffe” u Novom Beogradu i tom prilikom doveo u opasnost živote drugih gostiju lokala.

Ovaj sud je ukinuo drugi deo presude, kojom je Ugrenović osuđen na kaznu zatvora od godinu i po dana zbog pomaganja Milašinoviću u skrivanju nakon ubistva i naložio da mu se ponovi sudjenje pred Višim sudom u Beogradu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam/Kurir

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike