Advokat upropastio završnu reč: Novi termin suđenja za ubistvo Luke Žižića

05.10.2023

15:33

0

Autor: 24sedam

Završne reči ubici Luke Žižića zakazane za 13. novembar

Advokat upropastio završnu reč: Novi termin suđenja za ubistvo Luke Žižića
Ilustracija - Copyright 24sedam/M.S.

U Višem sudu u Beogradu danas je za 13. novembar zakazana završnica suđenja Stefanu Milašinoviću (24) iz Kraljeva, optuženom da je 28. aprila 2022. hicima iz pištolja ubio Luku Žižića u kafiću na Novom Beogradu i tom prilikom doveo u opasnost živote drugih gostiju lokala.

Drugooptuženi u ovom postupku je Jovan Ugrenović koji se tereti da je skrivao Milašinovića. Izlaganje završnih reči je danas odloženo zbog izostanka branioca drugooptutuženog. Na sledećem suđenju bi trebalo tužilaštvo, odbrana i punomoćnici oštećenih da izlože svoje završne reči, nakon čega će sudija zakazati izricanje presude.

Pritvor i nanogica

Početkom jula sud je ukinuo Ugrenoviću pritvor i odredio mu meru zabrane napuštanja stana uz elektronski nadzor (nanogicu), dok je Milašinović od hapšenja, 5. maja 2022. u pritvoru. Milašinović je na početku suđenja priznao da je ubio Žižića i rekao da se kaje zbog ubistva, dok na pitanja nije hteo da odgovara.

Ugrenović, optužen da je omogućio skrivanje osumnjičenom Milašinoviću koji se tereti za teško ubistvo, negirao je izvršenje krivičnog dela pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog dela. Milašinoviću na teret se stavljaju tri krivična dela teško ubistvo, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih naprava i izazivanje opšte opasnosti, saopštilo je ranije Više javno tužilaštvo u Beogradu.

Prvo ušao u toalet

Sumnja se da je Milašinović 28. aprila 2022. oko 18.50 sati na podmukao način ubio Žižića koji je sedeo u svom lokalu sa prijateljima, ne očekujući napad. Osumnjičeni je ušao u lokal, obučen u radnički kombinezon, sa hirurškom maskom na licu, kačketom na glavi i sa tamnim rukavicama, a potom je učtivo pitao svedoka V. Ž. koji je bio u šanku, inače brata Luke Žižića da li može da ode do toaleta, što mu je on dozvolio.

U toaletu se osumnjičeni zadržao 30-60 sekundi, nakon čega je napustio objekat, ali se u isti vratio nakon nepuna 2 minuta i prišao stolu za kojim je sedeo Žižić sa prijateljima, te je u njega ispalio najmanje sedam hitaca iz pištolja “Crvena zastava”. Naneo mu je povrede glave, vrata i trupa, odnosno grudnog koša i desne natkolenice. Onda je pobegao.

Skrovište u Kraljevu

Uhapšen je 5. maja prošle godine u kući u naselju Grdelica u Kraljevu, a skrovište mu je obezbedio drugooptuženi Ugrenović koji je uhapšen osam dana kasnije. Oba osumnjičena su se na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu branili ćutanjem, odnosno iskoristili su svoje zakonsko pravo da ne iznose odbranu.

Kako Tanjug saznaje, iz iskaza svedoka saslušanih u istrazi proizlazi da je Žižić odmah posumnjao u Milašinovića koji je ušao u lokal maskiran u radnika. Luka je najpre svog brata, koji je osumnjičenom dozvolio da koristi toalet, pitao zašto pušta ljude s ulice u toalet kafića, a potom je za stolom prijateljima rekao “da imam nekog dušmanina od ovoga bi zalegao”. Njegovi prijatelji su takođe komentarisali da im je taj mladić sumnjiv iz nekog razloga.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike